Sosem látott Joker werkfotókkal ünnepelte Todd Phillips Joaquin Phoenix Oscar-díját

A rendező szívhez szóló Instagram-bejegyzésben mondott köszönetet a stábnak és a rajongóknak, és megmutatott pár képet az utolsó forgatási napról.

Bár az idei Oscar-gálán összesen 11 kategóriában jelölték Oscarra a tavalyi év egyik legfontosabb képregényfilmjét, a Jokert, végül „csak” két díjat nyert: Joaquin Phoenix lett a legjobb férfi főszereplő, Hildur Guđnadottir pedig a legjobb filmzene kategóriában győzött. Az esemény annyira meghatotta a film író-rendezőjét, Todd Phillipst, hogy egy újabb adag érdekes forgatási fotót tett közkinccsé a hivatalos Instagram-oldalán.

A rendező az alábbi szöveget írta a fotókhoz:

Mindegyiket az utolsó forgatási napunkon készítettük. Minden bizonnyal keserédes pillanat volt – miközben örültünk, hogy végeztünk, intenzív és egyedülálló tapasztalat is volt – ami hirtelen véget ért. Micsoda utazás volt ez a film! És az egésznek a csúcspontja az volt, amikor Joaquin a hétvégén felsétált a színpadra. Köszönöm még egyszer az összes szereplőnek és az egész stábnak, de legfőképp a rajongóknak, akik felfigyeltek erre a filmre, és megjelentek [a moziban].

A fotókon egyébként az Arkhami Állami Kórházban játszódó jelenetek felvételei láthatóak. Joaquin Phoenix hol táncol, hol cigarettázik, hol pedig a rendezőt ölelgeti – tényleg elég érzelemdús utolsó forgatási nap lehetett. (via Uproxx)