Sosem találnád ki, hogy a Halálos iramban 9. melyik jelenetét volt a legnehezebb leforgatni

Habár a sztori szerint a gyorshajtásos franchise legújabb darabjában még a világűrt is megjárják, mégis a záró képsor jelentett nagy kihívást.

A film utolsó jelenetében azt láthatjuk, hogy az egész „család” összegyűlik egy grillpartira, a Vin Diesel által alakított Dom pedig megjegyzi, hogy az egyik szék üresen maradt. Ezzel természetesen Brianre céloznak, akit az első részekben a 2013-ban autóbalesetben elhunyt Paul Walker formált meg.

Mia (Jordana Brewster) erre azt válaszolja, hogy úton van, és a kamera egy kék Nissan Skyline GT-R-re ugrik, amiről a rajongók pontosan tudják, hogy Briané, aki a film univerzumában még életben van, csak sosem jelenik meg a cselekmény során.

A jelenet felvétele pedig Brewster szerint nehezebb volt, mint gondolnánk, mivel darabonként kellett felvenni. Nagyon nehéz volt ugyanis az összes színészt egy helyre trombitálni. A képsort először a Los Angeles-i Echo Parkban található „Halálos iramban-főhadiszállás”-on akarták rögzíteni, de az időbeosztás miatt végül London mellett döntöttek, ahol a különböző szereplők más-más időben jelentek meg.

„Az időjárással is akadtak gondjaink.

Amikor pár órára kisütött a nap, szaladtunk forgatni, de aztán órákat kellett várnunk, mert elkezdett esni, és nem tudtunk dolgozni” – mondta a színésznő. Brewster azt is elmesélte, hogy amiatt, hogy nem mindenki ért rá egyszerre, volt, hogy a rendező, Justin Lin sofőrje ugrott be dublőrként az adott színész helyett, ami vicces szituációkat eredményezett.


(via The Hollywood Reporter)