Sosem találnád ki, melyik jelenetet tartja Leonardo DiCaprio pályája legemlékezetesebb pillanatának!

A tégla című filmben látható képsorról van szó, amely alkotás nemrég ünnepelte bemutatásának tizenötödik évfordulóját.

Ez az a mű, amelyben DiCaprio harmadik alkalommal dolgozott együtt Martin Scorsese rendezővel, akinek A tégla meghozta pályája első és eddigi egyetlen rendezői Oscarját (meglehetősen érdemtelenül, mivel egy remake-ről van szó). A filmben a színész egy fiatal fedett zsarut játszik, Billy Costigant, aki beépül a dél-bostoni ír maffiába.

A maffiavezért Jack Nicholson alakította, és az egyik közös jelenetükben megosztja Billyvel abbéli gyanúját, hogy egy áruló van a soraik között.

„Számos különféle jelenet volt, amikor fogalmam sem volt, hogy mi fog történni.

Az egyik ilyen különösen megmaradt bennem.


Emlékszem, Jack sokat beszélt róla Martyval, mert úgy érezte, nem elég fenyegető benne. Az egyik asztali jelenet volt az, és én mondom, ez volt életem egyik legemlékezetesebb színészi pillanata. Jack úgy szólván sprintet futott, felvette a jeleneteit, aztán távozott is, de így is egyértelműen ezek voltak a film legintenzívebb pillanatai” – mondta a képsorról a sztár, és azt is hozzátette, hogy nemcsak színészként, emberként sem fogja soha elfelejteni ezeket az élményeket.

A téglában egyébként nemcsak Nicholson játszott nagyot, hanem maga DiCaprio is, de a legenda szerint lovagias módon nem volt hajlandó részt venni az Oscar-kampányban, hogy átengedje a jelölés és a győzelem lehetőségét a partnereinek, és ne kelljen ellenük indulnia. A 2007-es Oscar-gálán végül csak Mark Wahlberget jelölték a legjobb mellékszereplő kategóriában, de nem nyert díjat. DiCaprio pedig ugyanebben az évben a Véres gyémánttal érdemelt jelölést, de ő is vesztett, Forest Whitaker (Az utolsó skót király) ellenében.


(via Independent)