Sosem találod ki, mi a kedvenc színészeink kedvenc szerepe!

Vajon Harrison Ford Han Solót kedveli jobban vagy Indiana Jonest? No és Jennifer Anistonnak Rachel a kedvence vagy valamelyik másik temperamentumos nő, akit eljátszott?

Irigyelt mesterség a színészéké, gondoljunk csak az álomgázsikra, a mozitörténeti mérföldkövekben való szereplésekre, a puccos vörös szőnyeges gálákra, az asszisztensek hadára és a rajongók millióira. Vagy épp arra, hogy egyes sztárok gyakran még a leghitványabb produkcióikért is több pénzt talicskáznak haza, mint amennyit egy átlagember egész életében megkeres!

Emellett a színészeknek van egy olyan furcsa hóbortja is, ami a szelektív emlékezet és az érzelgős nosztalgia furcsa keveréke: eseménydús karrierjükből általában sosem azokat a filmeket nevezik meg örök kedvencükként, ami miatt mi, nézők évek óta rajongva imádjuk őket. Alábbi összeállításunkban (ami a Looper hasonló témájú cikke alapján készült) csupa olyan híres színészt listáztunk, aki meglepő filmeket és korántsem közismert szerepeket nevezett meg a kedvenceként.

 

1. Harrison Ford

Kevés olyan híres sztár van, akinek a neve jobban összenőtt volna a vásznon játszott karaktereivel, mint a Han Solóval és Indiana Jonesszal örökre egybeforrt Harrison Ford. Jóllehet olyan további sikeres blockbusterek is kötődnek a közönségkedvenc színészhez, mint A szökevény, a Férfias játékok, a Végveszélyben vagy Az elnök különgépe,

Fordnak mégis egy kevésbé ismert, kasszarobbantónak egyáltalán nem mondható, ugyanakkor kiváló kritikát bezsebelő és Oscar-jelölést hozó film, A Moszkító-part az örök kedvence.

Egy interjúban legalábbis a családjával együtt Afrikába költöző feltaláló viszontagságait nevezte meg karrierje legkedvesebb emlékeként.

Forrás: InterCom

 

2. Keanu Reeves

Abban talán nincs is semmi meglepő, hogy Keanu Reevesnek nem a John Wick-filmek a kedvencei, de nem is a Mátrix. Sőt, még csak nem is a Bill és Ted-filmek, amelyekhez a poén kedvéért nemrégiben leforgatta a rajongók által évek óta követelt harmadik részt is. Nem, Reeves kedvenc filmje (a Cracked magazinnak adott válasza alapján) a 2005-ös Constantine – A démonvadász. Ez a Warner stúdió egyik korai képregény-adaptációja volt, még a szuperhősfilmek mostani dömpingje előtti időkből. A szomorú tekintetű akciósztár alakította benne a címbéli Constantine-t, aki lényegében

Dr. Strange és Humphrey Bogart keveréke: egy brit okkult nyomozó, aki egyszerre kénytelen harcolni a túlvilági teremtmények és a saját démonai ellen.

Bár a kritikusok és a nézők sem voltak különösebben oda anno a Constantine-ért, Reevesnek annyira megtetszett ez a DC-adaptáció, hogy egy Esquire-interjúban azt nyilatkozta: bármikor bevállalna egy második részt.

Forrás: Warner Home Video 

 

3. Jennifer Aniston

A színésznő Hollywoodban talán egyedülálló módon úgy lapátolt össze 3 milliárd dollárnyi jegybevételt a legnagyobb hollywoodi stúdióknak, hogy sosem játszott szuperhősfilmben, és folytatásban is csak egyszer (ez volt a Förtelmes főnökök 2). Leghíresebb szerepe azonban mégsem valamelyik mozifilmjének a főhőse volt, hanem a 10 évadot megélt Jóbarátok, amelyben Rachel Greent alakította – egy idő után már epizódonként több mint 1 millió dollárért!

Ehhez képest Jennifer Aniston a Vanity Fairnek egy interjúban azt nyilatkozta, hogy

a Förtelmes főnökök 1-2 pajzán fogorvosa mellett a Boldogság bármi áron-, a Jóravaló feleség- és a Jóbarátnők-béli karaktereit kedveli leginkább.

Forrás: InterCom

 

4. Leonardo DiCaprio

Annak ellenére, hogy DiCaprio az elmúlt 25 év összes emlékezetes filmjében szerepelt, a világ legjobb rendezőivel dolgozott együtt, valamint 2016-ban végre megkapta rég megérdemelt Oscar-díját is, mindig egyetlen szerep fogja őt meghatározni az emberek szemében: ő volt a Titanicban az a Jack Dawson, akinek azért kellett meghalnia, mert nem volt képes felmászni egy vízen lebegő ajtóra! Ironikus módon ráadásul pont ez volt az a  filmje, amiről a GQ magazinnak azt mondta: sajnálja, hogy elvállalta, mert így le kellett mondania a Boogie Nights főszerepéről...

No de melyik DiCaprio kedvenc szerepe a saját filmjei közül?

Nos, bármilyen meglepő a válasz, Howard Hughes az Aviátorból.

A sztár ugyanis saját bevallása szerint a kamerákon kívül is nagyon sokat dolgozott együtt Martin Scorsese-vel azon, hogy minél hitelesebben játszhassa el a békebeli Hollywood legendás amerikai filmproducerét, rendezőjét, repülőmérnökét és pilótáját.

Forrás: TV2

 

5. Tom Hanks

Tom Hankset az Esquire magazin egyszer „Amerika apukájának” titulálta (bármit is jelentsen ez), így joggal gondolhatnánk, hogy a sztár kedvenc szerepe Miller százados a Ryan közlegény megmentése című filmből, hiszen közismert tény, hogy az apukák szeretik a második világháborúval kapcsolatos dolgokat. Csakhogy a Forrest Gump és a Halálsoron sztárjának

valójában az a film a kedvence, amelyben egy vad kinézetű férfit alakít, aki a disztópikus 2321-es esztendőben megpróbál elbújni a vérengző kannibál elől, akit Hugh Grant alakít.

Tom Hanks a The Bill Simmons Podcast című műsorban adott interjújában magyarázta el lelkesen, hogy a Wachowski testvérek igencsak megosztó, 2012-es sci-fi eposza, a Felhőatlasz az egyik nagy kedvence, amelyben ráadásul nem is egy, hanem több karaktert is ő alakított! De a Számkivetettet is nagyon szereti, mivel a forgatása igen kalandos volt – Hanks ugyanis előszeretettel rangsorolja az alapján a filmjeit, hogy mennyi pozitív (vagy negatív) személyes élményt szerzett az elkészítésük idején.

Forrás: Budapest Film

 

A Port.hu zenés sorozata első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.