Spielberg egy ismeretlen diáklánynak adta a West Side Story főszerepét!

Az ismert musical remake-jében a mindössze 17 éves, aranytorkú Rachel Zegler lesz Maria.

Eléggé meglepett mindenkit, amikor a napokban kiderült: a nagy mozimágus, Steven Spielberg egy klasszikus casting során, többezer jelentkező meghallgatása után választotta ki új filmje, a West Side Story női főszereplőjét: egy Hollywoodban eddig totálisan ismeretlen, 17 éves New Jersey-i lány, Rachel Zegler fogja Mariát alakítani a 10 Oscar-díjjal jutalmazott, 1961-es musical remake-jében.

Steven Spielberg és George Lucas a Los Angeles-i Lucas Museum Of Narrative Art avatóünnepségén, 2018. március 14-én (fotó: Brandon Williams/Getty Images)

 

Rachel Zagler egyébként igencsak jól énekel ahhoz képest, hogy még csak 17 éves – elég nagyot ment a napokban egy 2018-as Youtube-videója, amiben a Lady Gaga és Bradley Cooper által előadott Shallow-t énekli el a Csillag születik mozifilmből.

Spielberg West Side Story-ja természetesen ugyanúgy New Yorkban fog játszódni, ahogy az 1957-es Broadway musical és a '61-es filmváltozat. A történet két utcai banda, a spanyolajkú bevándorlók gyerekeit tömörítő Rakéták és a csupa fehér tiniből álló Sharks rivalizálását mutatja be, egy drámai Rómeó és Júlia-csavarral: a Rakéták egyik alapítója, Tony beleszeret a Cápák vezérének, Bernardónak a húgába, Mariába – szerelmük azonban tragédiába torkollik.

A Spielberg-film forgatókönyvét Tony Kushner írja, akit évtizedes barátság és munkakapcsolat fűz Spielberghez: a Münchenen és a Lincolnon is együtt dolgoztak. Tonyt, a Rakéták vezetőjét Ansel Elgort alakítja majd, akit a Csillagainkban a hibából és a Nyomd, Bébi, nyomd!-ból ismerhetünk. (via Uproxx)