Spielberg és Del Toro válaszolt Natalie Portman beszólására

A Golden Globe-díjátadón tett megjegyzést a színésznő arra, hogy csupa férfi jelölt közül választották ki a legjobb rendezőnek járó díjat.

Dübörög a Time is Up mozgalom és kampány, a minden körülmények között "píszínek" és egyenlőnek kéne lennie mindenkinek mindenkivel, ehhez képest csak és kizárólag férfiak voltak a legjobb rendezőnek járó díj várományosai. Ezt emelte ki Natalie Portman, és erre reagált most Guillermo del Toro, aki A víz érintése című filmjével elnyerte a díjat, de megszólalt Steven Spielberg is.

Del Toro egyáltalán nem sértődött meg Portman beszólásán, legalábbis ezt mondja:
„Szerintem nagyszerű volt! Ki kell mondania, amit érez. Elképesztő munkát végeztek a női rendezők.” Del Toro Dee Ree Mudboundját, Greta Gerwig Lady Birdjét és Patty Jenkins Wonder Womanjét emelte ki, mindhármat fantasztikusnak nevezte.

A jelöltek listája: Christopher Nolan (Dunkirk), Martin McDonagh (Három óriásplakát Ebbing határában), Ridley Scott (A világ összes pénze), Steven Spielberg (A Pentagon titkai), és Guillermo del Toro (A víz érintése)

Spielberg az Entertainment Tonightnak nyilatkozott: „Ami most történik, az vízválasztó lesz a női rendezők számára, bár elég lassú a folyamat. Úgy értem, vegyük Patty Jenkinst. Van pár elképesztő nő, akik most előtérbe kerültek, itt van a Mudbound vagy a Lady Bird. Ez egy hihetetlen esztendő, és azt hiszem, hogy lesz pár nevezésük. Azt jósolom, az Oscaron lesz egy rendezőnő, ha nem több.”


Az mindenesetre már biztos, hogy a brit Oscar-díjként emlegetett BAFTA-díjátadón biztosan nem nyer majd női rendező, merthogy egyet sem jelöltek.

via Independent