Spielberg két ponton is beleszólt a Star Wars 7 sztorijába

Az új Spielberg, J.J. Abrams még Az ébredő Erő fénykardpárbaját is megváltoztatta a mestere kedvéért.

J. J. Abramst sokan az új Steven Spielbergnek tartják, és nemcsak amiatt, mert hasonlít gyerekkorunk kedvenc rendezőjére, hanem mert pont olyan stílusban készíti a filmjeit, mint a nagy mozimágus a '80-as években.

Forrás: Frazer Harrison/Getty Images for Turner

 

A hasonlóságot egyikük sem tagadja, sőt, Abrams többször is külön kikérte pályatársa véleményét Az ébredő Erő forgatása alatt.

Spielberg két helyen is beleszólt a filmbe!

A Star Wars 7 gyűjtői bluray kiadásának egyik extrája részletesen bemutatja, melyik két jelenet volt ez. Az első változtatást Spielberg ott javasolta, amikor Finn és Poe lezuhannak az ellopott TIE Fihterrel a Jakku bolygó sivatagába. Poe ugye elmenekül és csak a dzsekijét hagyja hátra, ezután pedig Finn szeme láttára elsüllyed a futóhomokba a birodalmi vadászgép.

A süllyedést Abrams eredetileg elejétől a végéig CGI-vel akarta megoldani, a régivágású filmes trükkökért lelkesedő Spielberg viszont kitalálta, hogy  a nagyobb hatás kedvéért legyen a jelenet végén egy hatalmas robbanás is, amit tényleg csináljanak meg. Azaz a sivatagi forgatás közepén variálják át az ütemtervet, és pakolják tele robbanóanyaggal a díszletroncsot és a homokot. Abramsnak tetszett az ötlet, a végeredmény itt látható:

Emellett Spielberg egy másik jelenetnél is megváltoztatta a filmet: Abrams külön levetítette neki Rey és Kylo Ren jégbolygón vívott fénykardpárbajának első összevágott változatát, ami bejött Spielbergnek, de hiányolta a jelenet végéről az ide-oda dőlő fákat.

Abrams végül úgy döntött, digitális utómunkával belerakja ezt is - a fenti filmrészlet lett a végeredmény. (via Movieweb)