Stanley Kubrick ikreivel és a rémes hotellel sokkol a Ragyogás 2 új trailere

Ewan McGregor az Álom doktorban felnőttként is újraéli a gyerekkori szörnyűségeket.

Alig vagyunk túl az Az 2 gyilkos bohóca okozta sokkon, máris itt a következő Stephen King-adaptáció, ami egy kultikussá vált első rész folytatása: november 8-án (nálunk egy nappal hamarabb!) mozikba kerül az Álom doktor, ami az 1980-as Ragyogás emlékezetes helyszínére, a kihalt hotelbe viszi vissza 40 évvel később az azóta felnőtt kisfiút, Danny Torrance-t. A filmhez kijött egy trailer is, sok-sok utalással a Stanley Kubrick-féle Ragyogásra, íme:

Figyelem! A lenti trailer a nyugalom megzavarására alkalmas, véres és félelmetes képsorokat tartalmaz. Félős , illetve 16 éven aluli olvasóink csak saját felelősségre indítsák el!

A kis Danny tehát felnőtt (Ewan McGregor alakítja), de eléggé elbánt vele az élet. A horrorhotelben átélt régi borzalmak (lásd: fura hangok, vérpatak, KELLÖGEM-MEGÖLLEK felirat, ijesztő ikrek, stb.) miatt nemigen találja a helyét. Jelenleg egy álmos kisvárosban él, és egy hospice kórházban segít, hogy a betegeknek minél fájdalommentesebb legyen a halála - erre utal a címbéli Álom doktor is. Csakhogy a múltja itt is utoléri. Nem elég, hogy az álmaiban és a látomásaiban örökké visszatér a szállodai folyosókon biciklizés és az őrült apja (Jack Nicholson) által baltával felhasogatott ajtó, kiderül, hogy az unokahúgának, Abra Stone-nak (Kyliegh Curran) is pont olyan furcsa képességei vannak, mint neki. Ráadásul már a True Knot, egy különleges emberekkel vámpírként táplálkozó szekta is a nyomukban lohol, akiket meg kell állítani!

A filmet Mike Flanagan rendezte, aki korábban olyan horrorfilmeken dolgozott, mint a Mielőtt felébredek, az Oculus és az Ouija. Az Álom doktor alapjául Stephen King azonos 2013-as Doctor Sleep című regénye szolgált, ami 2014-ben magyarul is megjelent az Európa Kiadó gondozásában. (via Geektyrant)