Stephen King nagyon kellemetlennek érzi, hogy a kiadó visszadobta Woody Allen életrajzi könyvét

A horror királyát nem az érdekli, hogy mit tett vagy nem tett Woody Allen, a Hachette kiadó lépését bírálta éles hangon.

Felkavarta az állóvizet szórakoztatóipari berkekben a Hachette könyvkiadó döntése, miszerint inkább mégsem jelentetik meg Woody Allen önéletrajzi könyvét. A kötet eredetileg idén áprilisban került volna a boltokba Apropos for Nothing, azaz A semmi apropóján címmel. A megjelenés ellen azonban Woody Allen gyerekei is tiltakoztak, többek között a nevelt lánya, Dylan Farrow, aki azzal vádolta meg a nevelőapját, hogy hétévesen molesztálta, valamint a nevelt fia, Ronan Farrow is, aki elsőként leplezte le a New Yorkerben Harvey Weinstein zaklatási ügyeit, és a témáról megírt könyve a Hachette egyik fiókkiadójánál jelent meg Catch and Kill címmel. Most a 72 éves Stephen King is megszólalt Woody Allen könyvével kapcsolatban: pénteken a Twitterére tett ki egy olyan bejegyzést, amiben azt írta, nagyon kellemetlennek érzi, hogy a kiadó visszadobta az életrajzi kötetet.

A Hachette döntését, miszerint kidobják Woody Allen könyvét, nagyon kellemetlennek érzem. Francot se érdekel itt Mr. Allen, engem az aggaszt, hogy ki fog legközelebb szájkosarat kapni.

 
Stephen King a Lisey története című regényét dedikálja a londoni Borders könyvesboltban, 2006. november 7-én (fotó: Jeremy O'Donnell/Getty Images)

 

King ezután kapott hideget-meleget a Twitteren, amire egy újabb poszttal reagált:

Ha ön úgy gondolja, hogy [Woody Allen] pedofil, ne vegye meg a könyvét! Ne nézze meg a filmjét! Ne hallgassa meg, amikor jazzt játszik a Carlyle-ban! Szavazzon a pénztárcájával tiltakozásképp, ahogy ezt mi itt Amerikában csináljuk.

Később egy markánsabb hangú posztot is írt, amiben már a kiadó üzletpolitikáját sem kímélte:

Hadd tegyem hozzá, hogy Hachette kib*szott botfülű volt, amikor Ronan Farrow könyvének kiadása után Woody Allen könyvét is publikálni akarta.

A fél világ kedvenc horrorírója nem először keveredett vitába a rajongóival a Twitteren amiatt, hogy karcos hangon mondott véleményt egy, a szórakoztatóiparhoz ezer szállal kötődő vitában. Korábban szintén a Twitterén írta azt az Oscar-jelölt alkotók kapcsán, hogy őt aztán cseppet sem érdekli, hogy a női rendezők és a fekete színészek hátrányban vannak jelenleg Hollywoodban, mert szerinte csak a filmek minősége számít. (via IndieWire)