Stephen King sosem sütötte el a legjobb ötletét a Péntek 13-hoz, pedig szerinte bitang jó film lenne belőle

Én, Jason címmel akart volna regényt írni a Kristály-tónál újra és újra megölt sorozatgyilkosról.

A horror koronázatlan királya, Stephen King igen érdekes dolgokat osztott meg a Twitteren a közel 6 milliós rajongótáborával: mindig is szeretett volna könyvet írni a Péntek 13-filmek hokimaszkos sorozatgyilkosáról, Jason Voorheesről, akit mindig megölnek, de a következő részben már fel is támad. Szerinte igencsak jó filmet lehetett volna forgatni ebből az alapanyagból.

Forrás: port.hu

 

Íme a bejegyzése:

A legjobb regényötlet, amit sosem írtam meg (és valószínűleg nem is fogok) az ÉN, JASON volt, Jason Voo[r]hees egyes szám első személyben elmesélt története és ördögi végzete: újra és újra megölik a Kristály-tónál. Micsoda pokoli létezésen alapuló pusztulás!

Agyalok a dolgon, de már attól megfájdul a fejem, milyen engedélyeztetési erdőn kell végigmenni ehhez. De az ördögbe is, nem kéne valakinek elmesélnie Jason nézőpontjából is a történetet?

King tehát valamiféle Idétlen időkig-jelleggel akarná bemutatni a popkultúra sorozatgyilkosainak örök visszatérését, vagyis hogy hiába győzik le Jasont (vagy Michaelt, vagy Freddy Kruegert, vagy a Sikoly-álarcost, meg a többi, ismert rémpofát) egy adott rész végén, kasszasiker esetén a következő filmben úgyis visszatér és kezdi elölről az öldöklést. Na persze volt már ilyesmi horror (sőt, kettő is!) egy újra és újra megölt lánnyal a főszerepben, a Boldog halálnapot! 1-2, amiben egy babamaszkos gyilkos folyton megölte a szőke főhősnőt, aki ezután mindig újrakezdte a napját a reggeli ébredéssel és az álarcossal való elkerülhetetlen találkozással. A 125 millió dollárt szakító, ennek az összegnek a töredékébe kerülő horrorfilm producere Jason Blum volt, a finanszírozó pedig a saját cége, a Blumhouse stúdió, így King most a regényötletét is nekik ajánlotta fel a Twitteren, hiszen szerinte kiváló adaptáció készülhetne belőle.

Reméljük, sikerül megegyezniük, egy Jason nézőpontjából elmesélt történet, amit ráadásul Stephen King jegyez, igencsak izgalmas lenne! (via Indie Wire)