Stephen King sosem sütötte el a legjobb ötletét a Péntek 13-hoz, pedig szerinte bitang jó film lenne belőle

  • Szűcs Gyula / PORT.hu

Én, Jason címmel akart volna regényt írni a Kristály-tónál újra és újra megölt sorozatgyilkosról.

A horror koronázatlan királya, Stephen King igen érdekes dolgokat osztott meg a Twitteren a közel 6 milliós rajongótáborával: mindig is szeretett volna könyvet írni a Péntek 13-filmek hokimaszkos sorozatgyilkosáról, Jason Voorheesről, akit mindig megölnek, de a következő részben már fel is támad. Szerinte igencsak jó filmet lehetett volna forgatni ebből az alapanyagból.

Forrás: port.hu

 

Íme a bejegyzése:

A legjobb regényötlet, amit sosem írtam meg (és valószínűleg nem is fogok) az ÉN, JASON volt, Jason Voo[r]hees egyes szám első személyben elmesélt története és ördögi végzete: újra és újra megölik a Kristály-tónál. Micsoda pokoli létezésen alapuló pusztulás!

Agyalok a dolgon, de már attól megfájdul a fejem, milyen engedélyeztetési erdőn kell végigmenni ehhez. De az ördögbe is, nem kéne valakinek elmesélnie Jason nézőpontjából is a történetet?

King tehát valamiféle Idétlen időkig-jelleggel akarná bemutatni a popkultúra sorozatgyilkosainak örök visszatérését, vagyis hogy hiába győzik le Jasont (vagy Michaelt, vagy Freddy Kruegert, vagy a Sikoly-álarcost, meg a többi, ismert rémpofát) egy adott rész végén, kasszasiker esetén a következő filmben úgyis visszatér és kezdi elölről az öldöklést. Na persze volt már ilyesmi horror (sőt, kettő is!) egy újra és újra megölt lánnyal a főszerepben, a Boldog halálnapot! 1-2, amiben egy babamaszkos gyilkos folyton megölte a szőke főhősnőt, aki ezután mindig újrakezdte a napját a reggeli ébredéssel és az álarcossal való elkerülhetetlen találkozással. A 125 millió dollárt szakító, ennek az összegnek a töredékébe kerülő horrorfilm producere Jason Blum volt, a finanszírozó pedig a saját cége, a Blumhouse stúdió, így King most a regényötletét is nekik ajánlotta fel a Twitteren, hiszen szerinte kiváló adaptáció készülhetne belőle.

Reméljük, sikerül megegyezniük, egy Jason nézőpontjából elmesélt történet, amit ráadásul Stephen King jegyez, igencsak izgalmas lenne! (via Indie Wire)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu