Súlyos dolgokat állít a Whitney Houston-doku

A Whitney című dokumentumfilmben elhangzottak alapján a legendás énekesnőt gyerekkorában molesztálta az egyik rokona, szintén egy híres soulénekesnő.

A neves (dokumentum)filmes, a magyar származású skót direktor, Kevin Macdonald (Zuhanás a csendbe, Az utolsó skót király, Az ellenségem ellensége, A dolgok állása) rendezésében készült alkotást július 6-án mutatják be az amerikai és a brit mozik, de a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál közönsége már egy szerda éjféli vetítésen láthatta.

A 2012-ben drogtúladagolás okozta véletlen vízbe fulladás következtében elhunyt Houstonról szóló doku a család hozzájárulásával és támogatásával készült, és a korábban sosem látott kulisszák mögötti felvételek és a sztárhoz legközelebb állókkal készült interjúk közre adása mellett több súlyos állítást is megfogalmaz.

Ezek egyike, hogy az énekesnőt meglopta a saját apja, a könyvelőjeként is tevékenykedő, 2003-ban elhunyt John Houston. A férfi bűntette nem túl meglepő, hiszen 2002-ben a cégén keresztül 100 millió dollárra perelte a lányát, akinél a menedzseri teendőket is ő végezte, és állítása szerint nem kapta meg a neki járó részesedést.

Houston a Több mint testőrben. Forrás: RTL Klub

 

Még ennél is súlyosabb vád, hogy a Whitney-ben megszólalók szerint a néhai sztárt gyermekkorában molesztálta Dee Dee Warwick 2008-ban elhunyt soulénekesnő, a szintén énekes Dionne Warwick húga, azaz Whitney Houston unokanővére. A borzalmas eseménysorozatról a filmben Houston féltestvére, Gary Garland Houston volt profi kosaras számol be, aki szerint Warwick 7 és 9 éves kora között őt és az akkor még kisgyermek Houstont is molesztálta.

Whitney Houston 2009-ben. Forrás: port

 

Az állítást a dokuban Whitney Houston egykori asszisztense, Mary Jones is alátámasztja, aki elmondja, hogy az énekesnő arról számolt be neki: gyerekként molesztálta egy nő. A molesztálással vádolt Dee Dee Warwick Houston édesanyjának, Cissy Houstonnak volt az unokahúga. A hatvanas-hetvenes években ünnepelt soul és gospel előadó volt. 2008-ban halt meg, 63 éves korában, és Whitney Houstonhoz hasonlóan súlyos drogfüggő volt.


(via The Guardian)