Szabó István újra forgat

A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága 561,8 millió forint támogatást szavazott meg a Zárójelentés címmel készülő alkotásnak, amelynek forgatása szeptember elején kezdődik.

A film főhőse egy orvosprofesszor, akit számára váratlanul nyugdíjaznak, ezért lemegy szülőfalujába körorvosnak. Itt egy sor érzelmi és társadalmi konfliktuson kell átesnie, de energiája nagyban segíti abban, hogy megtalálja fiatalkori önmagát. Ebben lesz a társa általános iskolai barátja, a falu plébánosa, akivel sorsuk lassanként azonossá válik.

Szabó István legutóbbi filmje, a 2012-es Az ajtó berlini premierjén. Forrás: Target Presse Agentur Gmbh / FilmMagic / Getty Images

 

A Szabó István eredeti forgatókönyve alapján készülő Zárójelentés producere Sándor Pál és Tőzsér Attila. Habár Szabó és Sándor Pál is több mint hat évtizede van a pályán, karrierjük most először fut össze, azaz most először dolgoznak együtt.

A film operatőre Szabó István állandó alkotótársa, Koltai Lajos lesz. A Zárójelentés bemutatója 2019 második felében várható.


(via Magyar Nemzeti Filmalap)