Szappanoperai fordulatok Asia Argento szexuális zaklatási ügyében

Valójában az erőszakot kiáltó fiú teperte le őt – állítja a színésznő ügyvédjén keresztül.

Múlt hónapban szellőztette meg a New York Times, hogy a birtokukba jutott iratok alapján Asia Argento, olasz származású színész-rendező (a horrormágus Dario Argento lánya) 380 ezer dollár hallgatási díjat fizetett és fizet (a kifizetés ugyanis még folyamatban van) egy Jimmy Bennett nevű egykori gyerekszínésznek, aki azt állítja: Argento – akivel együtt játszott A szív csalfa vágyai című 2004-es filmben – 2013-ban, amikor ő még csak 17 éves volt, egy szállodában molesztálta.

A hétéves Bennett (balra) és Asia Argento A szív csalfa vágyai forgatási buliján. Forrás: Jeff Vespa / WireImage / Getty Images

 

A lap információit a sztár először abszolút hamisnak nevezte, és azt is tagadta, hogy bármiféle szexuális kapcsolata lett volna Bennett-tel. A fiatal (ma már 22 éves) színész akcióját zsarolásnak állította be, és azt mondta: egyedül azért fizetett a srácnak, mert ehhez akkori (azóta elhunyt) élettársa, a híres tévés szakács, Anthony Bourdain ragaszkodott, mert félt a botránytól. Sőt most, hogy Bourdain már halott, Argento nem is szándékozik kifizetni a maradék 130 ezer dollárt Bennettnek.

Argento és Bourdain. Forrás: Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images

 

A TMZ azonban kiszivárogtatott néhány fotót és szöveges üzenetet, amely szerint a felek közt igenis volt szexuális kapcsolat, hiszen egy fényképen gyanúsan posztkoitális helyzetben, ruha nélkül láthatóak, Argento pedig egy barátjának azt írta, hogy Bennett „kanos kölyökként ugrott rá”, hogy „szexelt vele, ami furcsa volt” és hogy „amíg el nem küldte a pénzt követelő levelet, még csak nem is tudta, hogy kiskorú”.

A most ügyvédjén keresztül nyilvánosságra hozott közleményben a sztár azt állítja, valójában ő az áldozat, és hogy közte és Bennett között csak hosszú éveken át tartó barátság volt, amelynek sosem volt szexuális töltete, ám egy találkozásukkor a fiú azt mondta, 12 éves kora óta róla fantáziál, leteperte, Argento pedig lefagyott, ezért kerülhetett sor az aktusra. Akkor azonban a színésznő úgy döntött, nem indít eljárást a srác ellen.

Asia Argento tavaly Cannes-ban. Forrás: Andreas Rentz / Getty Images

 

A nyilatkozatban Argentóék arra is rámutatnak, hogy 2014-ben Bennettet magát is vádolták kiskorúval folytatott törvénytelen szexuális visszaéléssel, ahogy az egykori gyerekszínész állítólagos droghasználatát is kiemelik, ami szerintük nagyon fontos az épp zajló események szempontjából. A színésznő és ügyvédje ezenkívül azt is állítják, Bennettet megrekedt színészi karrierje, továbbá az indította még Argento és Bourdain „megvágására”, hogy saját szülei másfél millió dollárt emeltek le jogtalanul a számlájáról (amiért be is perelte őket), ezzel pedig Bennett nehéz anyagi helyzetbe került.

Jimmy Bennett 2015-ben. Forrás: Paul Archuleta / Getty Images

 

Eközben persze Jimmy Bennett sem tétlenkedik. Ügyvédet fogadott, aki közölte, hogy a 2013-ban történtek súlyosan megviselték ügyfelét, hiszen megfélemlítve és megszégyenítve érezte magát. A TMZ értesülései szerint Bennett eljárást is kezdeményez Argento ellen a Los Angeles Megyei Seriffhivatalnál szexuális támadás miatt. A kiskorúval folytatott szexuális cselekménynek egyébként három év a büntetési tétele Kalifornia államban, ahol a kérdéses incidens történt.


(via Consequence of Sound)