Szétszedték a mozikat a hétvégén a Batman miatt

Több mint 128 millió dollárral nyitott Robert Pattinson filmje az észak-amerikai mozikban (ami a második legjobb eredmény a pandémiás időszakban), de világszerte is nagyon jól ment.

Az Egyesült Államokban és Kanadában 4 417 moziban műsorra tűzött rendhagyó szuperhősfilm 128,5 milliós hétvégi bevétellel indított, ami mérföldekkel a legjobb nyitás idén – a Covid-érában pedig a második legjobb eredmény, a Pókember: Nincs hazaút parádés, 260 milliós decemberi indulása mögött.

A tengerentúli piacon a Batman további 120 milliót kalapozott össze, így világszerte eddig 248,5 millió dollárt hozott. Mivel a produkció büdzséje nagyjából 200 millió dollár volt, a gyártó Warner stúdió épphogy fellélegezhet (de a számláló nyilván nem áll meg a jelenlegi bevételnél, mivel az alkotás nagyon jó kritikákat kapott).


A kimagasló eredményhez vélhetően az is hozzájárult, hogy a pandémiás időszakban elterjedt hibrid modelltől eltérően (amikor egyszerre hozták ki a filmjeiket a moziban és a szintén az érdekeltségi körükbe tartozó HBO Maxon), a Warner ezúttal csak a mozikban mutatta be a művet, ami majd csak 45 nap múlva kerül fel a streaming szolgáltató kínálatába, így minden bizonnyal többen szánták rá magukat, hogy elmenjenek megnézni.

„Öröm látni, hogy a közönség így a keblére ölelte a filmünket. Miután három óra hosszú, eleve gondos tervezést igényel, hogy megnézzék. És ez (hogy az első hétvégén nem riasztotta vissza a nézőket a hossz – a szerk.) jót jelent a jövőre nézve is.

Sokat segít, hogy nagyon erős a szájreklám”

– nyilatkozta Jeff Goldstein, a Warner Bros. hazai forgalmazási ágazatának az elnöke.


(via Variety)