Színészek, akik belekóstoltak a pornóba

Fiatalok voltak, és kellett a pénz. Vagy csak túltolták a drogot.

Azokról a pornósztárokról, akiknek sikerült betörniük Hollywoodba, már írtunk. Az ő történeteikben igazából nincs semmi különös, egyszerűen csak megbecsültebb és jövedelmezőbb szakmára akarnak váltani. Ritkábban, de előfordul az is, hogy egy színész nem találja meg a számítását a „rendes” filmekben, és jobb híján a szexipar felé fordul. Következzenek a leghíresebb esetek.

 

Scott Schwartz

Schwartz neve valószínűleg senkinek sem cseng ismerősen, de aki látta az 1983-as Karácsonyi történetet, az emlékezhet rá. Ő alakítja a Flick nevű kissrácot, akinek odaragad a nyelve egy póznához. Szerepelt még egy Richard Pryor-filmben (A kis terrorista és a játékszer) és egy másik vígjátékban, de utána elapadtak a szerepek. Később egy interjúban ezt azzal magyarázta, hogy a pubertás után az arca megváltozott, de a magassága alig, 157 centire nőtt csak. A felnőttiparban először csak a háttérben dolgozott, castingügynökségeknél és produkciós irodákban, de VHS-értékesítéssel is foglalkozott, és végül a kamera előtt is kipróbálta magát a Scotty's X-Rated Adventure című opuszban. Igaz, nincsenek különösebben jó emlékei erről a kalandról, mert ahogy később bevallotta, amikor akcióba kellett volna lendülnie a partnerével, Juli Ashtonnal, akkor „gyorsabban süllyedtem el, mint a Titanic.”

Tom Sizemore

A listán szereplők közül egyértelműen Sizemore a legnagyobb név, rengeteg emlékezetes alakítása van a Tiszta románctól a Ryan közlegény megmentésén át a Pearl Harborig. A karrierje és a magánélete azonban mélypontra jutott, hála a drogfüggőségének. Családon belüli erőszakért és metamfetamin birtoklásáért többször is elítélték, de a próbaidejét is megszegte. Egy időre körön kívül került, és utólag ezzel magyarázta, hogy a Vivid Entertainment nevű pornócég égisze alatt készített egy amatőr szexfilmet (The Tom Sizemore Sex Scandal).

Az összes idióta dolog közül, amit elkövettem, ezt bánom a legjobban,”

nyilatkozta később, hozzátéve, hogy gusztustalan és zavarba ejtő volt az élmény, és jól mutatja a történet, hogy mit tesz a metamfetamin az ember belátási képességeivel. A színész ezután bevonult egy elvonóra, de közel 10 évre volt szüksége (2005 és 2013 közt), hogy összeszedje magát, amiben egyik legjobb barátja, Robert De Niro is segített.

Dustin Diamond


Dustin Diamond a Saved by the Bell sorozatban (felső sor, jobb oldal)

Diamond az Amerikában kultikusnak számító tinisorozattal, a Saved by the Bell-lel lett népszerű, az általa alakított lúzer Screech-t mindenki imádta. A sitcom befejezése után azonban nem kapott hasonló szerepeket, ezért egy saját készítésű „szexvideóval” (Screeched – Saved By The Smell) próbált megkapaszkodni a köztudatban. Később Oprah Winfrey műsorában bevallotta, hogy megbánta a döntést. Mint mondta, az ötletet Paris Hilton adta, aki a saját házipornójával 14 millió dollárt keresett. Egy haverja azzal bíztatta, hogy legalább egy milliót ő is ér, úgyhogy nyugodtan belevághat. Az ügynöke utólag elárulta, hogy Diamond ezzel a húzással tudatosan próbálta magát eltávolítani Screech karakterétől, és azt remélte, hogy ezután záporozni fognak az ajánlatok, de nem jött be a számítása.

És a slusszpoén, hogy a videóban valójában nem is az ő szerszáma látható, mert dublőrt használt. Vagy legalábbis ezt állította utólag.

Kelli McCarty

McCarty 1991-ben megnyerte a Miss USA szépségversenyt, majd megpróbált betörni a filmiparba, de a 90-es években csak epizódszerepeket kapott, olyan sorozatokban, mint a Melrose Place vagy a Beverly Hills 90210. 1999-ben bekerült az NBC Passions című szappanoperájába, amelyben hét év alatt 295 epizódban szerepelt, de a Shia LaBeouf-féle Even Stevens című Disney-sorozatban is feltűnt.

Már ez idő alatt elkezdett erotikus thrillereket forgatni (Talk Sex, Vágy és cselszövés), majd 2008-ban ő maga kereste meg a Vivid Entertainment pornócéget, hogy szerepelne egy filmjükben, feltéve, hogy megkapja a kreatív kontrollt. A 2009-ben kiadott Faithlessért végül még pornó Oscarra is jelölték a legjobb színésznő kategóriában.

Maitland Ward

Ward 16 évesen, a Gazdagok és szépek című sorozatban kezdte a karrierjét, összesen 104 epizódban szerepelt, de az igazi ismertséget egy Disney-széria, A kis gézengúz hozta meg a számára. Epizódistaként feltűnt A vágy hálója című erotikus thrillerben és a Wayans testvérek komédiájában, a Feketék fehérenben is, de amúgy nem nagyon bombázták szerepajánlatokkal. 2006-ban férjhez ment John T. Baxter fotóshoz, és beiratkozott a New York-i egyetem színház szakára. 2019-ben döntött úgy, hogy kipróbálja magát a pornóiparban, de állítása szerint erre nem a pénzhiány vezette, hanem egy természetes folyamat végállomásaként jutott el odáig. Korábban is exhibicionista volt, de ahogy egy interjújában mesélte, a cosplay volt a „kapudrog”, akkor tudatosodott benne, hogy szereti a nőiességét használni. A karrierváltás nem okozott feszültséget a házasságában, a férje maximálisan támogatta a döntését.

Jaime Foxworth

Foxworth gyerekszínészként tűnt fel a Family Matters című sitcomban, ahol a címbéli család legfiatalabb tagját alakította négy éven át közel 100 epizódban. Amikor a negyedik évad végén fizetésemelést kért, kiírták a sorozatból. Szerette volna folytatni a karrierjét, de alig kapott ajánlatokat, és közben a kábítószerre is rászokott. Jobb híján egy R&B zenekart alapított a két testvérével, és 1997-ben egy albumot is megjelentettek. 19 éves volt, amikor Crave álnéven pornózni kezdett. Néhány filmben szerepelt csak, és mint később Oprah műsorában elmondta, nagyon megbánta a döntést. A Celeb rehabilitáció Dr. Drew-val című műsorban a függőségéről vallott, amelyet végül sikerült legyőznie. Azóta megházasodott és született egy fia.

+1 Adam West

West a karrierjét bűnügyi és westernsorozatokkal kezdte az 50-es években, de a sikert Batman hozta el a számára. Ő volt a '60-as évek kultikus Batman-szériájának és az 1966-os Batman-filmnek a főszereplője. A neve annyira összenőtt a köpenyes igazságosztó alakjával, hogy később már nem nagyon találták meg más szerepek, a 80-as években ezért olyan erotikus filmekben vállalt szerepet, mint A fiatal Lady Chatterley 2. – igaz, csak  szigorúan szexmenteset. Később visszatért a fősodorba, és továbbra is Bruce Wayne hangját kölcsönözte a legkülönfélébb Batman-rajzfilmekben, 2002-ben pedig szinkronhangként csatlakozott a Family Guy stábjához.