Színészek, akik elaludtak egy jelenet forgatása közben

Mindenkivel megesik, hogy elszundít, és néhány színész is járt már így a forgatás kellős közepén. Akkor is, ha épp meghalt.

Treat Williams

Egy színész számára óriási kihívás lehet nem elaludni egy olyan jelenetben, amiben semmi mást nem kell csinálni, csak csukott szemmel feküdni egy puha ágyban. Treat Williamst cserbenhagyta a mesterség a Volt egyszer egy Amerika forgatásán. A történet szerint meglőtték, így ágyon fekve lábadozott, amikor elszunnyadt. A színész így mesélt róla: "Fekszem az ágyon, beszélgetünk, és hirtelen azt veszem észre, hogy valaki karja a vállamon. Felnézek, és Bob De Nirót látom, ahogy azt mondja: szevasz, erre én: szevasz, mi a helyzet? Erre ő: Nem akarod mondani a szöveged? Épp forgatunk, te meg elaludtál. Nem akarsz csatlakozni?"

 

Jason Isaacs

Isaacs azt állítja, nem szokott elszundikálni, de a 2016-os Red Dog: True Blue című ausztrál film forgatásán mégis megesett. A hosszú jelenetben a színész egy sötét szobában, egy kényelmes székben filmet nézett, majd miután elcsattant a végecsapó, ugyanúgy üldögélt tovább, szépen csendesen. Csak elaludt.

Keira Knightley

A színésznő alakította a Baljós árnyakban Padmé egyik szolgálóját, illetve hasonmását, Sabét, aki olykor biztonsági okokból átvette a királynő szerepét. Knightley 12 éves volt, és a hosszú, unalmas forgatási napok jócskán kimerítették. Állandó fejfájás gyötörte, és az egyik jelenetben, aminek felvétele soha nem akart véget érni, a háttérben üldögélt egy széken, és egyszeriben elnyomta az álom. Egyébként nem nagyon emlékszik a film forgatására.

 

James Phelps

Talán ez a legviccesebb eset mind közül: a Harry Potter és a Halál Ereklyáinek második részében Phelps karakterének halálát forgatták. A színész feküdt a hordágyon, körülötte mindenki mocskos és csüggedt, és mivel meghalt, néhányan fölé hajolva zokogtak – ő pedig közben szunyókált egy jót.

 

Norm Macdonald

A Billy Madison – A dilidiák forgatásán épp Andam Sandlerrel volt közös jelenete, amikor Sandler hiába várta, hogy kollégája válaszoljon a szövegére, ugyanis elaludt. Macdonald később úgy magyarázta, hogy úgy vélte, a method acting jegyében aludt el, mert egy részeges karaktert játszott, és történetesen akkor pont ő is részeg volt.

(Forrás: Looper)