Színészek, akik lenyúltak egy-egy forgatási kelléket

És milyen jól tették! Hiszen milyen menő már, ha otthon van Thor kalapácsa, Pókember ruhája vagy a Halálcsillag tervrajzai!

Chris Hemsworth

A Mjölnir nem csak félelmetes fegyver, hanem bitang jól néz ki - nem csoda, Hogy Chris Hemsworth nem tud ellenállni a kísértésnek, és a számos kellékkalapácsból néhányat már haza is vitt. Csakhogy egy idő után már feltűnt, hogy fogynak a Mjölnirek, és miután kiderült, hogy a jó Thor nyúlta le azokat, az újabb Marvel-filmek forgatása közben már odafigyelnek, hogy ne csenhessen el többet.

 

Gareth Edwards

Milyen Star Wars-rajongó az, aki képes lenne ellenállni a kísértésnek, hogy ne vigyen magával valami kis emléket egy filmforgatásról? Gareth Edwards, a Zsivány Egyes rendezője sem tudta elnyomni magában a ragyogó szemű kisfiút, és ahogy a Lázadók, ő is meglovasította a Halálcsillag tervrajzait, csak eközben nem halt meg senki.

 

Andrew Garfield

Valószínűleg minden kissrác életében van egy szakasz, amikor Pókember akar lenni. Andrew Garfield is erről álmodozhatott, mert nem volt neki elég, hogy két filmben is eljátszhatta a barátságos hálószövőt, de még a forgatáson használt sok-sok pókruha közül is hazavitt egyet.

Chris Pratt

A Galaxis őrzőiben Starlordnak elég menő bőrdzsekije van - és Chris Pratt is osztozik ezen a véleményen, mert szépen hazasomfordált vele.

 

A Star Trek - Új nemzedék szereplői

A sorozat utolsó forgatási napján a Datát játszó Brent Spiner megkérdezte a produkció vezetőitől, hogy a hét év alatt viselt 17 uniformisa közül hazavihetne-e egyet? Nem engedték meg, így a színész csalódottan ment el ebédelni, ahol azt vette észre, hogy a Dr. Beverly Crushert játszó Gates McFadden és a Rikert alakító Jonathan Frakes egy-egy egyenruhával somfordálnak kifelé. Az sem riasztotta el őket, hogy ezeket a ruhákat kész rémálom volt viselni: a forgatáson használt lámpák melegében hamar átizzadtak és rettenetesen bűzlöttek.

 

Ian McKellen

A Gyűrűk Ura forgatásának végeztével a színész nem csak Gandalf kardját, hanem Bilbo házának kulcsait is magával vitte. Peter Jackson jó darabig nem tudta, ki lovasította meg, McKellen pedig keményen dolgozott azon, hogy ne derüljön ki jó szokása, azaz hogy minden filmje végeztével elcsen valamit emlékbe.

(Forrás: Listverse)