Színészek, akik színész szüleikkel szerepeltek egy filmben

És színészek, akik színész gyerekeikkel szerepeltek egy filmben.

Laura Dern

Laura Dern Bruce Dern és Diane Ladd lánya, és sokat játszott együtt az anyjával, kezdve az Olcsó whiskey és az Alice már nem lakik itt című filmekkel a 70-es évek elején, még tíz éves kora előtt. Később, már felnőtt színésznőként még kilenc filmben dolgoztak közösen, többek között olyan filmekben, mint a Veszett a világ, Inland Empire, Rózsa és tövis, Ez az életem, A Papa és ők vagy a Szegények orvosa. Sőt, az Oscar történetében először, anyát és lányát ugyanabban a filmben jelölték díjra: ez volt a Rózsa és tövis, de egyikük sem nyerte el a szobrocskát.

Forrás: Barry King/Getty Images

 

Dakota Johnson

Don Johnson és Melanie Griffith lánya ugyan csak A szürke ötven árnyalatával lett híres, de anyjával már korábban játszott együtt. Mindössze tízéves volt, és ki mást, mint Griffith egyik lányát alakította a Tűzforró Alabama című filmben.

Forrás: Laura Cavanaugh/Getty Images

 

Angelina Jolie

Mindössze két filmben játszott együtt apjával, Jon Voighttal: hétévesen az 1982-es Ketten a pácban című vígjátékban, és a Tomb Raider első részében.

Forrás: Kevin Winter/Getty Images

 

John David Washington

A vezetéknév alapján egyértelműen Denzel Washington fiáról van szó, akit a Csuklyások – BlacKkKlansmanben nyújtott szerepe után ismerhetett meg igazán a világ – következő nagy szerepe pedig Christopher Nolan következő filmjében, a Tenetben lesz. Apjával csupán a Malcolm X-ben játszott együtt, és akkor is csak egy rövidke szerepet kapott, ám producerként az Éli könyvében is együtt dolgozott az idősebb Washingtonnal.

Forrás: Allen Berezovsky/Getty Images

 

Bridget Fonda

Az egyik legismertebb hollywoodi színészcsaládba született: nagyapja Henry Fonda, nagynénje Jane Fonda, apja Peter Fonda. Ugyan a színészettől a kétezres évek elején visszavonult, de Bridget Fonda előtte remek karriert épített fel magának a Keresztapa 3-tól kezdve egészen a Jackie Brownig, a rokonok közül azonban csak apjával játszott együtt, méghozzá mindössze ötévesen a Szelíd motorosokban.

Forrás: Kevin Winter/Getty Images

 

Mamie Gummer

A neve valószínűleg nem sokunknak ismerős, ám az arca alapján könnyen beazonosíthatjuk: ő Meryl Streep lánya. Főleg sorozatokban és színdarabokban játszik, de háromszor is láthattuk anyja oldalán. Az 1986-os Féltékenységben mindössze hároméves volt, és a stáblistán – a szemtelen paparazzik szimatolását elkerülendő – Natalia Stern néven tüntették fel. Évekkel később, már profi színésznőként Gummer még kétszer dolgozott együtt az anyjával: az Este és a Dübörög a szív című filmekben.

Forrás: Brian Ach/Getty Images

Charlie Sheen és Emilio Estevez

Különböző vezetéknevük ellenére a két színész testvérek, és Martin Sheen fiai – eredeti családnevüket csak Emilio Estevez tartotta meg, ugyanis Martin Sheen igazi neve Ramón Gerardo Antonio Estévez, míg Charlie Sheené Carlos Irwin Estévez. Az ifjak egyenként többször is játszottak együtt apjukkal, de hármasban mindössze egyetlen filmben láthattuk őket, bár épp csak egy pillanatra, méghozzá akkor, mikor a tesók még gyerekek voltak: az 1973-as Sivár vidékben. Később a testvérek hat filmben tűntek fel egymás oldalán, és Emilio öt, Charlie kilenc filmben dolgozott együtt az öreg Estevezzel.

Forrás: Imeh Akpanudosen/Getty Images

 

(Forrás: Looper)