Színészek, akik túl komolyan vették a szerepüket

Egy komoly színész lelkiismeretesen készül fel a szerepére, alaposan elmélyül a karakterben. Ám akadnak olyanok is, akik túlságosan komolyan veszik a felkészülést, olykor teljesen feleslegesen.

Nicolas Cage

Cage nagyon hóbortos fickó, csomó fura dolga van, ami most nem ennek a listának a témája. Az viszont igen, hogy a Szellemlovas második részének forgatásán ugyan a fizimiskáját lángoló koponyára cserélték, ő befestette magát hullaszínűre, varázsamuletteket aggatott magára, és olyan jelmezt húzott, amire egyiptomi szimbólumokat rajzoltak. Fene sem tudja, miért, mindenesetre a frászt hozta a kollégáira. Nevezetes még az eset, amikor a Madárka egyik főszerepére készülve kihúzatta két fogát - érzéstelenítés nélkül, hogy megfelelő fájdalmas arcot tudjon vágni.

 

Adrien Brody

A zongorista előtt nem pusztán csontsoványra fogyott, hanem eladta a lakását és az autóját, szakított a barátnőjével, és Európába költözött. Mi a túlzás, ha nem ez?

Heath Ledger

Talán soha nem fogjuk megtudni, hogy valóban Joker szerepe ölte-e meg Ledgert, az viszont bizonyos, hogy a felkészülés és a szerep eljátszása során módszeresen alámerült saját elméjének legmélyebb bugyraiba, hogy felszínre hozza az ott rejlő vadállatot. Naplót vezetett, a nevezetes Joker naplót, amibe a legszörnyűbb dolgokat jegyezte fel, mintha csak az őrült bohóc írta volna. Annyira belesodródott ebbe az elmeállapotba, hogy bár a forgatáson nem maradt végig szerepben, a kamerákon kívül a hétköznapi srác volt, mégis, egy idő után már csak napi 2-3 órát tudott aludni, így altatót kezdett szedni. Halálát túladagolás okozta – szerencsétlen egyszerűen elszúrta az adagolást, ráadásul olyan gyógyszereket vett be egyszerre, amiket nem lett volna szabad kombinálni.

Daniel Day-Lewis

A színész igazi legenda, és köztudott, hogy alaposan felkészül egy-egy szerepre, hogy tökéletesen azonosulhasson azzal. Az utolsó mohikán előtt egész egyszerűen fél évig magányosan éldegélt a vadonban.

 

Johnny Depp

A félelem és reszketés Las Vegasban előtt egy időre összeköltözött Hunter S. Thompsonnal, hogy magába szívja az író személyiségét, és a legapróbb gesztusait is elleshesse. Jó cimborák is lettek, sőt, Thompson pincéjében kutakodva, Depp találta meg a limlomok között az addig kiadatlan Rumnapló kéziratát. Persze a jó Hunter mellett nem lehetett nem belenyalogatni a legkeményebb drogokba, és ha Depp tényleg azonosulni akart vele, márpedig akart, akkor bizony neki is kellett fogyasztani ezt-azt. Meg is tette, ahogy a fegyvermániás fickó házában életveszélyes mennyiségű puskapor és nitroglicerin mellett szunyókált éjszakánként.

 

Shia LaBouf

LaBouf zakkant fickó, furábbnál furább dolgokat művel. Őrültségeihez képest szinte semmiség, ahogy a Harag forgatására készült: kihúzatta egy fogát, megvágta a saját arcát, és már a munka kezdete előtt egy hónapig nem fürdött. El is különítették szegényt az éjszakai forgatásokon, annyira szaglott.

 

Joaquin Phoenix

Néhány éve bejárta a sajtót a hír, hogy Phoenix bekattant és a színészettel is felhagy, hogy hip-hop karriert kezdjen. Torzonborz ősemberszakállat növesztett, körbehaknizta a médiát, miközben tényleg érthetetlen dolgokat művelt. Már mindenki leírta, mire nagyjából egy évvel később kiderült, hogy az egész egy rafinált átverés volt, az I'm Still Here című áldokumentumfilmet forgatták sutyiban, no és persze egyúttal promótálták is.

(Forrás: Independent)