Színészek, akiknek eldurrant az agyuk a forgatáson

Azért nem lehet valami jó munkahelyi légkör, ha az egyik színész mellé testőrt kell fogadni, hogy ne bántsa a többieket.

Christian Bale

Bale kiakadása közismert, hiszen annak idején hamar mémmé vált. A Terminátor: Megváltás forgatásán egy szerencsétlen pillanatban az operatőr, Shane Herlbut egy jelenet közben besétált a színész látómezejébe, aki aztán négy percen keresztül üvöltözött vele emiatt. "Mi a faszt csinálsz?", "szétrúgom a kibaszott segged, te fasz", "Mi a faszt nem értesz?" "Az istenit, te egy amatőr vagy", "tönkreteszed a jelenetemet", és így tovább. Bale meg is fenyegette szerencsétlen flótást, hogy kirúgatja, és a felvételen egy pillanatban úgy hangzik, mintha neki akarna menni. Később persze megbánta, egy rádióműsorban felajánlotta bocsánatkérését, és hozzátette, hogy "akik hallották, senkinek sem esett olyan rosszul, mint neki".

 

Lawrence Tierney

Tierney-nek nem volt valami jó híre: keményen piált, balhézott (egyszer egy kocsmai bunyóban meg is késelték) és többször is letartóztatták. Noha a Kutyaszorítóban idejére állítólag már lenyugodott, még így is egy kiállhatatlan furkó maradt. Quentin Tarantino szerinte teljesen megbolondult, és kérlelte, hogy viselkedjen, dolgozzon profi módra, de mindenki hamar megutálta. A színész vállalhatatlan viselkedése végül odáig fajult, hogy összeverekedett az író-rendezővel. Tierney-t kirúgták, amit a stáb tapsviharral fogadott.

 

Marlon Brando

Hiába volt óriási színész, Brando borzalmasan meg tudta magát utáltatni másokkal, és idősebb korában aztán már tényleg magasról tett mindenkire. A 2001-es A szajré volt az utolsó filmje, amit Jim Henson legendás alkotótársa, no és Yoda hangja, Frank Oz rendezett. Brando utálta őt, Oz Muppet Show-beli leghíresebb szerepe után csak Miss Röfinek nevezte. Egy ízben, amikor a rendező arra kérte, hogy egy jelenetben kicsit vegyen vissza az alakításából, a színész csak annyit közölt, hogy akkor baszódjon meg. "Lefogadom, azt szeretnéd, ha báb lennék, hogy egy botot dughass a seggembe, és azt csináljak, amit te szeretnél" – mondta Oznak. A helyzet olyannyira elmérgesedett, hogy Brando már nem is volt hajlandó egy légtérben tartózkodni a rendezővel, így színész kollégája, Robert De Niro közvetített kettejük között: tolmácsolta Oz rendezői utasításait, miközben az egy másik helyiségből, monitoron át figyelte a munkát.

 

Gene Hackman

A Tenenbaum, a háziátok Wes Anderson egyik legjobb filmje, ami nem kis részben Gene Hackman fantasztikus alakításának köszönhető. Pedig a forgatáson igencsak puskaporos hangulat alakult ki, köszönhetően annak, hogy a veterán színész egyszerűen utálta Andersont. Anjelica Houston és Gwyneth Palthrow egy idő után már féltek Hackmantől, akit a rendező alapból idegesíthetett, mert egyszer azt üvöltötte neki, hogy viselkedjen már igazi férfiként. Anderson mégis úgy emlékszik vissza erre az egész kálváriára, hogy bár nehéz volt, de megérte a közös munka.

 

Sonny Landham

A 2017-ben elhunyt Landham a Ragadozó stábját félemlítette meg, ami nagy szó, hiszen csupa megtermett izomkolosszusról beszélünk, nem anyámasszony katonáiról.  A cseroki-szeminol indián színész teljesen zakkant volt, és ha elkezdett piálni, abból semmi jó nem sülhetett ki. Végül felfogadtak egy testőrt, hogy figyelje, és védje meg tőle a többieket. 

 

Steven Seagal

Seagal egy seggfej, ez köztudott. John Leguizamo mesélte, hogy a Tűzparancs forgatására (amelyben Seagal csak egy apró szerepet játszott) a következő szöveggel állított be: "Én parancsolok. Amit mondok, az törvény." Ez leírva is abszurd, és Leguizamo annyira megrökönyödött ezen, hogy elkezdett nevetni, mire Seagal a falhoz kente, kiszorította belőle a levegőt, és földhöz vágta. Ezek után nem csoda, hogy Leguizamo kedvenc jelenete a copfos színészkirály haláljelenete volt. Aznap, amikor felvették, direkt korán bement a forgatásra, hogy láthassa a jó Seagalt meghalni. "Látni akartam, ahogy meghal. Olyan volt, akár egy álom."

 

Shannen Doherty és Jennie Garth

Úgy hírlik, Doherty nem szabad akaratából távozott a Beverly Hills, 90210 negyedik évada után, hanem egyszerűen kirúgták. Állítólag keményen összeverekedett Jennie Garth-szal, amit a nyilvánosság előtt utóbb tagadtak, illetve megszépítettek. "Bunyó? Ez elég meredeken hangzik" – mondta Garth. Doherty így folytatta: "Tudom. Mintha csak kőkemény gengszterek lennénk." Azt azonban beismerték, hogy összekaptak, de nem verekedtek, "csak" összekarmolták egymást.

 

Chevy Chase és Bill Murray

Chase a Saturday Night Live legelső, 1975-ös szezonja után lett híres, és a második évad közepén ott is hagyta a műsort, mert elhalmozták filmes ajánlatokkal. A helyét Bill Murray vette át. Amikor Chase a műsor házigazdájaként visszatért, gyorsan ívelő karrierje miatt néhányan potenciális ellenlábast láttak benne, különösen Murray, aki a színfalak mögött össze is verekedett vele. John Belushival együtt nekiestek Chase-nek, ütötték egymást, üvöltöztek és mindenféle gúnyneveket vagdostak egymáshoz. Murray később azt mondta, hogy ez inkább afféle hollywoodi "csak az arcomat ne!" cicaharc volt, ami már-már hétköznapi jelenség a kulisszák mögött. Azt azonban beismerte, hogy az egész stábot fűtötte a féltékenység, és valamiért ő volt az, aki elvállalta a "bosszúálló angyal" szerepét.

(Forrás: Nicki Swift)