Színészpárosok, akik utálták egymást

Tony Curtis szerint Marilyn Monroe-val olyan csókolózni, mint Hitlerrel, Julia Roberts undorítónak nevezte Nick Nolte-t.

Julia Roberts és Nick Nolte

Hollywoodban már-már legendás, hogy Julia Roberts és Nick Nolte mennyire gyűlölték egymást az 1994-es A zűr bajjal jár forgatásán. A színésznő akkoriban sem titkolta véleményét a nyilvánosság elől, egy interjúban „teljesen undorítónak” nevezte Nolte-t, „aki mindent megtesz, hogy taszítsa az embereket”. A férfi később így reagált: „Nem valami kedves dolog undorítónak nevezni a másikat. Bár ő nem egy kedves ember.” Annyira elmérgesedett közöttük a viszony, hogy a rendező bizonyos jeleneteket inkább dublőrrel vett fel, addig is távol tartotta őket egymástól.

 

Robert Downey Jr. and Terrence Howard

A Vasember első részében Terrence Howard játszotta Rhodey-t, de a folytatásokban már Don Cheadle-t láthattuk Hadigépként. A színész eredetileg három filmre írt alá, de mielőtt elkezdték volna a folytatást, a producerek közölték vele, hogy az egynyolcadát fizetnék annak az összegnek, amiben megállapodtak, mert a film akár vele, akár nélküle, de úgyis sikeres lesz. A színész felhívta Downey-t, hogy a segítségét kérje, de az fel se vette a telefont. Ez nagyon rosszul esett Howardnak, mert elmondása szerint ő segítette hozzá az akkoriban csak a botrányairól ismert barátját Vasember szerepéhez – ami ugye nem csak újraindította a karrierjét, hanem egyenesen a csúcsra repítette, a legjobban kereső sztárok közé.

 

Kevin Smith és Bruce Willis

Smith óriási rajongója volt Willisnek, és mindent megtett, hogy leszerződtesse a Két kopper főszerepére – még a film költségeiből is lefaragott, hogy kifizethesse a színész tetemes gázsiját. Bár három évvel korábban együtt játszott vele a Die Hard negyedik részében, de úgy tűnik, nem tudhatta, hogy a jó Bruce a valóságban egészen másmilyen ember, mint a vásznon. Smith később lélekölőnek nevezte a munkát, és bevallotta, hogy ha a másik főszereplő, Tracy Morgan nem áll mellette, talán magát, de valakit biztosan kinyírt volna a forgatáson. 2012-es könyvében többet is elárult Willis viselkedéséről: „Kiderült, hogy ő a legboldogtalanabb, legkeserűbb és leggonoszabb emós seggfej, akivel valaha is találkoztam. És ne felejtsétek el, hogy dolgoztam a Domino's Pizzánál.”

 

 

William Shatner és George Takei

A két Star Trek-veterán haragos viszonya közismert, bár nyilatkozataik alapján nehéz pontosan meghatározni, konkrét esemény áll-e kölcsönös ellenszenvük mögött. A Sulut alakító Takei Shatner mérhetetlen egoizmusával indokolja, és tény, hogy a sorozat forgatásán az Enterprise legénységét alakító kollégákat mind megviselte a színész hozzáállása és utálatos modora – úgy viselkedett, mintha kapitányként a valóságban is a többiek fölött állna. Ha az okokat firtatják, Shatner általában értetlenkedik, nem tudja, hogyan alakulhatott ki, hiszen Takei a kisebb szerepe miatt ritkábban volt ott a forgatáson, és akkor sem nagyon beszélgettek, mondhatni alig ismerték egymást. Bárhogyan is alakult ki ez az utálat, odáig fajult, hogy a Star Trek – A nem ismert tartományban Sulunak kapitányként azért volt új hajója, mert már a kamerák előtt sem tudták elviselni egymást.

Howard Stern műsorában Takei egyszer elmesélte, hogy Shatnert is meghívták arra a közönségtalálkozóra, amely a súlyos beteg James Doohan (Scotty) utolsó nyilvános szereplése volt a klasszikus legénység összes tagja oldalán, de a színész nem ment el, mi több, Doohant csak „Alzheimeres szarnak” nevezte.

 

Marilyn Monroe és Tony Curtis

A Van, aki forrón szereti minden idők egyik legnépszerűbb komédiája, nehéz elhinni, hogy a színfalak mögött cseppet sem volt olyan jó a hangulat, jórészt Marily Monroe-nak köszönhetően. Különösen Tony Curtist haragította magára állandó problémázásaival, és az sem mellékes, hogy rendetlen viselkedése egy csomó pénzébe került a produkciónak. A színésznél végül egy csókjelenet ismételt felvételénél telt be a pohár. Amikor a film egy korai változatát levetítették a stábnak, valaki megkérdezte Curtistől, milyen érzés volt csókolózni Marilynnel. A férfi így válaszolt: "Olyan, mintha Hitlerrel csókolóztam volna." 

(Forrás: Looper)