Szinte biztos, hogy Ben Affleck nem lesz többé Batman

Régóta dúl a harc a sztár és a Warner között, de a rehab és az elszállt költségek most betették a kaput.

Régóta tudni lehet, hogy Ben Affleck és a Warner stúdió között komoly nézetkülönbségek léptek fel a következő Batman-filmmel kapcsolatban, de úgy tűnik, most végre pont kerül az ügy végére. Sajnos valószínűleg úgy, hogy tényleg nem Affleck húzza majd magára a denevérjelmezt, hanem valaki más. Egy magát megnevezni nem kívánó stábtag ugyanis kitálalt a The Wrap magazinnak:

Szinte biztos, hogy más színésszel fogják helyettesíteni, mert ha nem, a biztosítási költségek az egekbe fognak szökni.

Ebben van is sajnos igazság, mivel a súlyos alkoholfüggőségtől szenvedő Ben Afflecket épp egy hete vitte be kocsival a rehabra a saját exfelesége, Jennifer Garner. Affleck az ekkor készült lesifotókon nagyon rottyul nézett ki, ráadásul a hírek szerint az alkohol tette tönkre a sztár új kapcsolatát is: véget ért a románca 22 éves Playboy-modellel, Lindsay Shookusszal. 

Egy ilyen zűrös magánélettű színésszel nem könnyű forgatni, mivel egy esetleges rosszulléte vagy újabb elvonóra kerülése hetekre-hónapokra leállíthatja a stáb munkáját. Elvileg pont az ilyen esetek miatt kell a produkciónak jó előre biztosítást kötni. Affleck botrányai miatt ezt az összeget a stábközeli források szerint 150 millió dollárra lőtték be – ez viszont már sok a Warnernek, így könnyen lehet, hogy tényleg egy megbízhatóbb színésszel fogják leforgatni az új Batman-filmet (régóta pletykálják már, hogy Jake Gyllenhaal lesz az új Köpenyes Kereszteslovag).

Ben Affleckkel egyébként nemcsak az alkoholizmusa miatt van baja a Warnernek. A  sztárnak folyamatos kreatív vitája van a rendezővel, Cloverfieldet és a Majmok bolygója-filmeket jegyző Matt Reeveszel. Eredetileg ugyanis Affleck lett volna nemcsak az új Batman-film főszereplője, de az írója, a rendezője és a producere is, csakhogy a Warner folyamatosan kiszorította ezekből a pozíciókból. Mostanra a sztori is át lett gyúrva, és már nem a harcművész Deathstroke lesz a főellenfél, hanem valószínűleg a maffia, a Warner ugyanis szeretné kidomborítani Batman detektív énjét. (via NME.com)