Szívszorító trailert kapott Kate Mara bombakereső kutyás filmje

  • Szűcs Gyula / PORT.hu

Ő alakítja Megan Leavey tizedest, aki a Rex nevűt német juhászával harcolta végig az iraki háborút.

A House of Cards és a 24 sztárja, Kate Mara alakítja Megan Leavey tizedest az azonos című életrajzi filmben, amihez már ki is jött egy előzetes:

Leavey tizedként szolgált az amerikai Tengerészgyalogság kötelékében. Rex nevű, őrmesteri rangú bombakereső német juhászával 2005 és 2006 között sok bajtársát megmentette azzal, hogy időben megtalálták az elásott aknákat és egyéb robbanószereket. 2006-ban Ramadi mellett azonban egy bomba súlyosan megsebesítette Leavey-t, így hazahívták a frontról. Szolgálataiért megkapta a Bíbor Szívet és a Haditengerészeti és tengerészgyalogsági teljesítmény érmét is, V-betűs bátorsági szalagsávval.

Ahogy az a film előzeteséből is kiderül, Leavey ugyan hazakerült, de a kórházi ápolása alatt nem tudott semmit sem arról, hogy mi lett a robbanásban szintén megsérült Rex sorsa, ezért minden katonai és politikai kapcsolatát megmozgatva a keresésébe kezdett. A kutyarajongók megnyugodhatnak: a történet happy enddel zárult, Rex előkerült. Ám 2012-ben szélütést kapott, és lebénult arccal már nem folytathatta a bombakeresést. Leavey örökbefogadta a kutyát a Tengerészgyalogságtól, így a német juhász egészen a 2012. december 22-i haláláig nála lakott.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu