Szomorú aktualitása lett Danny Boyle elkaszált Bond-forgatókönyvének

A menesztett rendező feltárta, miről szólt volna a 25. 007-es mozi, azaz a múlt ősszel bemutatott Nincs idő meghalni az ő verziójában.

Ahogy arról annak idején mi is beszámoltunk, a Trainspotting direktora kreatív különbségek miatt távozott a produkció éléről. Azóta kiderültek ennek részletei is: Barbara Broccoli és Michael G. Wilson Bond-producereknek nem tetszett a forgatókönyv, amit Boyle és állandó alkotótársa, John Hodge letett az asztalra.

Most egy új interjúban a rendező újabb információkat árult el erről a bizonyos forgatókönyvről a brit Esquire magazinnak.

Beszámolója szerint az ő 007-es mozija Oroszországban játszódott volna, és utánajárt volna a karakter gyökereinek.
Daniel Craig a Nincs idő meghalni tavaly szeptemberi díszbemutatóján. Forrás: Tristan Fewings / Getty Images for EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios és Universal Pictures

„Különös módon most nagyon aktuálissá vált volna.

Az egész Oroszországban játszódott volna, nyilván amiatt, hogy Bond még a hidegháború idején innen érkezett. A mi verziónk helyszíne napjaink Oroszországa lett volna, és azt ábrázolta volna, ahogy a karakter visszatér a gyökereihez. De (a producerek) elvesztették a bizalmukat. Tényleg nagy kár” – mondta Danny Boyle, aki azt is elárulta, hogy végül azért több elemet is átvettek tőlük a végső forgatókönyvben: SPOILER! a 007-es halálán kívül azt is, hogy kiderül, hogy Bondnak van egy gyereke.

„Emlékszem, azon gondolkoztam, hogy »tényleg a része akarok lenni ennek a franchise-nak?« Mert valójában nem akartak gyökeresen újat, mi viszont azt akartunk.

Ők csak egy kis ráncfelvarrást akartak,

nem paradigmaváltást” – tette hozzá az alkotó, aki azt is elárulta: nem hiszi, hogy a jövőben még bármikor rendezne Bond-filmet.


(via NME, Uproxx)