Szomorú hírünk van a Star Wars-rajongók számára

A Disney fellebbentette a fátylat egy rakás új film és animáció premierdátumáról, de közben törölte a naptárból a 2020-ban bejelentett, Rogue Squadron címen futó, várva várt űrhajós filmjét.

Úgy fest, a Disney törölte a premiernaptárból Patty Jenkins X-szárnyú vadászgépekkel megspékelt, Rogue Squadron címen futó, várva várt Star Wars-filmjét, ami az eredeti tervek szerint 2023. december 22-én került volna mozikba. Ez a döntés azonban annyiban sajnos nem meglepő, hogy a film körül már 2021-ben is viharfellegek gyülekeztek a rendezőnővel való közös munka állítólagos „ütemezési konfliktusai” miatt (holott amikor Jenkins 2020-ban először beszélt erről a spin offról, lelkesen felidézte néhai édesapja emlékét, aki vadászpilótaként szolgált az amerikai hadseregben, és úgy utalt a Rogue Squadronra, hogy „szeretné, ha ez lenne minden idők legjobb vadászpilótás filmje”.

Forrás: Fórum Hungary

 

Az biztos, hogy a 2019-ben bemutatott Skywalker kora óta a Star Wars inkább a tévésorozatos piacon hódít. A Mandalorian óriási sikert aratott, a Book of Boba Fett sem lett annyira rossz, az Obi Wan Kenobi szódával elment, a legújabb széria pedig, ami az Andor címet viseli (Cassian Andorra és a Felkelés zászlóbontására utalva), szeptember 21-én kerül fel a Disney+ streaming platform kínálatába, és már minden Csillagok háborúja-rajongó tűkön ülve várja.

Arról azonban, hogy a Disney és a Lucasfilm akar-e mostanában további Star Wars-mozifilmeket, hónapok óta nem tudni semmit. Elvileg Taika Waititi valamikor leforgat egy saját Csillagok háborúja-sztorit, akárcsak Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson és a Marvel-filmek vezető producere, Kevin Feige. Ezekről a tervekről azonban eddig semmilyen hivatalos információ nem jött ki, így az nem világos, hogy melyik fog 2025. december 19-én és 2027. december 17-én mozikba kerülni – már ha egyáltalán elkészül bármelyik is addigra.

A Rogue Squadron premierdátumának törlése mellett a Disney több másik filmje bemutatóját is megváltoztatta, illetve korábban nem ismert produkciókat jelentett be:

  • 2023. április 21-én jön Taika Waititi új sportvígjátéka, a Next Goal Wins
  • 2023. november 22-én jön a Disney Animation új rajzfilmje, a Wish
  • 2024. március 1-jén jön a Pixar Elio című sci-fi meséje, főszerepben egy 11 éves gyerekkel, aki a Föld galaktikus nagykövetévé válik
  • 2024. március 22-én jön a Rachel Zegler főszereplésével készülő Hófehérke remake
  • 2024. június 14-én jön az Inside Out 2 (a magyar címe alighanem Agymanók 2 lesz)
  • 2024. július 5-én jön Barry Jenkins rendezésében az élőszereplős Oroszlánkirály folytatása, a Mufasa
  • egy cím nélküli Marvel-film premierje pedig 2024. február 16-ról 2024. szeptember 6-ra tolódott át.

A fentieken túl a Haunted Mansion elnevezésű, kísértetházas tematikus vidámparki szórakozás a 2023. március 10-i dátum helyett csak 2023. augusztus 11-én nyitja meg a kapuit a világ Disneylandjeiben.

(via The Hollywood Reporter & Variety)