Szupergonosz lesz Helen Mirren

Új sztárigazolást jelentett be a DC: a Shazam! folytatásához Helen Mirren is csatlakozik.

A 2019-ben bemutatott szuperhősfilm második részében Hesperát, az Atlas nevű mitológiai istenség lányát alakítja majd az Oscar-díjas színésznő. A kamaszból szuperhőssé alakuló fiú szerepében természetesen visszatér Zachary Levi, és mellette még a Spielberg-féle West Side Storyban főszerepet alakító Rachel Zeglert jelentették be, aki Mirren testvérét játssza majd.

Az Oscar-díjas Mirrentől amúgy nem idegen a képregényadaptációk világa, a 2010-es Redben és a folytatásában is játszott, de akciófilmben is kipróbálta magát, amikor csatlakozott a Halálos iramban-franchise-hoz. (Az idén érkező 9. részben már volán mögé is ül!)

A Shazam! Fury of the Gods rendezője ismét David F. Sandberg lesz, a forgatókönyvet pedig ezúttal is Henry Gaydan jegyzi. Nem is csoda, hogy a Warner nem akart változtatni a stábon, az előző rész ugyanis 366 millió dollárt termelt világszerte, ami szép eredmény egy szélesebb körben kevésbé ismert szuperhős első filmjétől. Azóta egyébként már bejelentették Shazam egyik klasszikus ellenfelének, Black Adamnek az önálló filmjét is, főszerepben Dwayne Johnsonnal.