Tagadja a szexuális visszaélés vádját az Oscarról döntő Akadémia elnöke

John Bailey azt állítja, nem fogdosott senkit.

Az operatőrként is ismert férfi ellen – aki augusztusban váltotta az Oscar-díjakról döntő amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia élén az előző elnököt, Cheryl Boone Isaacset – még március közepén emeltek panaszt, sajtóértesülések szerint hárman is.

Az Akadémia ekkor belső vizsgálatot indított, amely jelenleg is folyamatban van, de egy, maga Bailey által írt feljegyzés eljutott a Varietyhez. Ebben a memóban a férfi csupán egyetlen olyan esetet említ, ami miatt panaszt emeltek ellene az Akadémiánál – és azt is tagadja.

Forrás: Kevin Winter / Getty Images

 

„Az egyetlen nevesített panaszt illetően, amiben egy több mint tíz évvel ezelőtti esetet emlegetnek fel, amikor is én állítólag megpróbáltam nem megfelelő módon megérinteni egy nőt, amikor egy forgatási helyszínre vittek minket egy furgonban,

csak annyit tudok mondani, hogy nem történt ilyen”

– írja Bailey, aki a feljegyzésben azt is leszögezi, tartózkodik a nyilvános kommentártól az ügyben, annak érdekében, hogy az Akadémia vizsgálata rendben lemehessen.

A Digital Spy érdeklődésére a szervezet kibocsátott egy nyilatkozatot: ebben azt írják, hogy minden hozzájuk érkező panaszt bizalmasan kezelnek, hogy ily módon védjék az összes érintett felet, ezért

a vizsgálat lefolytatásáig nem válaszolnak kérdésekre.

A szóban forgó panaszt egyébként egy, az Akadémia tagságából választott bizottság vizsgálja, azon megújított viselkedési kódex szabályzatának megfelelően, amit a Harvey Weinstein-féle botrány nyomán, a #MeToo kampány hatására állítottak össze 2017 decemberében, miután a producert októberben azonnali hatállyal kizárták soraik közül.


(via DigitalSpy)