Taika Waititi, a Mandalorian egyik rendezője készíthet egy Star Wars-filmet is

Az új-zélandi fenegyerek már a Thor: Ragnarökkel is bebizonyította, hogy rá lehet bízni egy vicces és akciódús űrkalandot!

Úgy tűnik, Az utolsó Jedik és a Skywalker kora vegyes nézői és kritikai reakciói után a Disney biztosra akar menni a Csillagok háborúja franchise jövőjével kapcsolatban, és Kevin Feige után egy újabb veterán Marvel-blockbustergyárost nézett ki Star Wars-rendezőnek: Taika Waititit. Arról egyelőre nincsenek pontos információk, hogy kik lesznek Waititi filmjének a központi karakterei, vagy hogy a történet melyik érában (őstrilógia? előzménytrilógia? új trilógia? ezek között? ezek előtt? ezek után?) fog játszódni.

Az viszont biztos, hogy a 44 éves, új-zélandi fenegyerek, aki a filmjeiben nemcsak rendező és forgatókönyvíró, de szereplő és producer is, rá lehet bízni egy látványos, vicces és akciódús űrkalandot, hiszen már a 2017-es Thor: Ragnarök is ilyen volt tőle! Emellett Waititi készítette el a The Mandalorian tévésorozatot is a Vasember 1-2 rendezőjével, John Favreauval közösen: ő volt a 8. epizód rendezője és az IG-11 nevű fejvadászrobot hangja.

A Lucasfilmnél egyébként egy ideje bevett szokás, hogy aki egyszer már profin levezényelt egy produkciót, annak később is bizalmat szavaznak: Lawrence Kasdan A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér után megírta a Solo forgatókönyvét is, J.J. Abrams Az ébredő Erő után megkapta a Skywalker korát is, Rian Johnson, Az utolsó Jedik rendezője elvileg egy új Star Wars-trilógián dolgozik (bár erről egyesek tudni vélik, hogy a Lucasfilm nem kér belőle, miután a 8. részt szidta a legtöbb rajongó), Jon Favreau nemrég elkezdte a Mandalorian második évadának forgatását, Deborah Chow pedig, aki két Mandalorian-epizódot rendezett, rendező és executive producer lesz az Ewan McGregor főszereplésével készülő Obi-Wan sorozatban is. (via Consequenceofsound.net)