Tarantino egyik kedvenc színésze egy életre bánhatja legrosszabb döntését

Michael Madsen nem tett mást, csupán visszautasította Vincent Vega szerepét a Ponyvaregényben. Ezt a hülyét!

Október 21-én mutatják be az amerikai mozik azt a dokumentumfilmet QT8: The First Eight címmel (más címváltozatban 21 Years: Quentin Tarantino), ami a kultrendező pályájának eddigi 21 évéről, azaz az első nyolc filmjéről szól. A kétórás alkotásban olyan QT színészek szólalnak meg, mint Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Christoph Waltz, Jennifer Jason Lee, Jamie Foxx, Lucy Liu, Diane Kruger és Zoe Bell.

Michael Madsen a Kill Bill 2-ben. Forrás: Best Hollywood

 

Rajtuk kívül mesél a Tarantinóval való közös munkáról a Kutyaszorítóban Mr. Blonde-ja és a Kill Bill filmek Buddja, Michael Madsen is, aki az Entertainment Weekly értesülései szerint egy elég meredek sztorival állt elő. Miután ugyanis Madsen eljárta gyilkos táncát a Kutyaszorítóban című debütáló QT-filmben, a forgatókönyvíró-rendező neki ajánlotta fel a Ponyvaregény-beli Vincent Vega szerepét is, hiszen annak a figurának is van egy emlékezetes táncjelenete. Sőt: Tarantino eleve Madsenre írta a szóban forgó karaktert.

A színész azonban kénytelen volt visszautasítani élete ajánlatát, mivel addigra már leszerződött a Wyatt Earpre. Michael Madsen viszont meglepő módon egyáltalán nem bánja a cserét, hiszen emiatt történhetett meg, hogy Vincent Vega szerepét John Travolta kapta, akinek a nagy visszatérést jelentette a lehetőség.

„Ez lett John visszatérése. Előtte beszélő babákról szóló filmekben szerepelt! És akkor hirtelen ő lett Vincent Vega!

Szóval felcsaphatta a parókát. És hát addig senki sem látta Travoltát egy kib*szott fegyverrel a kezében. És ez az egyik legfőbb oka annak, hogy a film működött” – nyilatkozta a dokuban Madsen.

A színész egyébként ezzel hatalmas jóindulatról, nagylelkűségről és belenyugvásról tett tanúbizonyságot, hiszen ha eljátssza Vincent Vegát, minden bizonnyal máshogy alakul a pályája. Néhány kósza kivételtől eltekintve Madsen

silányabbnál silányabb produkciók tömkelegében vállal szerepet (ezzel filmográfiája már 302 címre nőtt, de ezek olyan sokatmondó című darabok, mint például a Gyilkos múlt, a Halálos nyaralás, a Kidnapped in Romania vagy a Gyilkosság szexhívásra, amely opusok pár ponton állnak az IMDb-s közönségszavazáson).

És ugyan a Kill Billben még fontos szerepe volt, és benne volt az Aljas nyolcasban is, Tarantino legutóbbi alkotásában, a Volt egyszer egy… Hollywoodban már csak egy kétmondatos szerep jutott neki...


(via Uproxx)