Tarantino is elkezdte ekézni a Marvel-blockbustereket és a Star Wars-filmeket

Szerinte ma már nagyon nagy a szakadék a Disney-birodalom popcornfilmjei és a híres rendezők eredeti ötletekből forgatott, ismert brandekhez nem kapcsolódó filmjei között.

Már épp elcsitulni látszott végre a Scorsese–Marvel-pengeváltás, máris itt az új filmipari cicaharc: ezúttal Quentin Tarantino kezdte el fitymálni a Marvel-blockbustereket és a Star Warst. Úgy, hogy egy fél évvel ezelőtt még azzal dicsekedett, hogy imádja a szuperhőssztorikat, különösen Taika Waititi őrült sci-fijét, a Thor: Ragnarököt.

Na de akkor mi a baja most a blockbusterekkel az 56 éves kultrendezőnek? A Deadline magazinnak adott interjúja alapján az, hogy a 2020-as Oscar-díjakért folyó versenyben két nagy tábor van: a Disney blockbusterei, vagyis a Bosszúállók: Végjáték, a Skywalker kora és Az oroszlánkirály valamint az ismert rendezők eredeti forgatókönyvből készített filmjei, mint amilyen a Mi, a Tőrbe ejtve vagy a Volt egyszer egy... Hollywood.

Amennyire én látom, az óriáscégek által birtokolt címeknek, amelyekről mindenki tudja, micsodák, mert a DNS-ünkbe vannak kódolva, mint a Marvel képregények, a Star Wars, Godzilla és James Bond, szóval ezeknek a filmeknek sosem volt még olyan jó évük, mint a tavalyi. Ez lett volna az az év, amikor teljes lehetett volna a világuralmuk, de nem ez történt. Sok eredeti film is kijött, és kikövetelte magának, hogy megnézzék, kikövetelte magának, hogy filmszínházakban nézzék meg. Ez végül egy nagyon-nagyon erős évet eredményezett. Nagyon büszke vagyok arra, hogy azokkal a filmekkel együtt jelöltek egy kategóriában, amelyek esélyesek. Azt hiszem, hogy amikor majd év végi összegzést tartunk, a mozik nem esnek az ismert címek csapdájába, hanem ebben az évben a végsőkig kitartanak.

No de milyen idei filmekre gondolhatott Tarantino, amelyek sikeresen ringbe szállhatnak a nézők kegyeiért folytatott versenyben a Marvel- és Star Wars-filmek mellett? Az Uproxx magazin szerint 2020-ban Christopher Nolan Tenetje lehet ilyen, a Last Night in Soho című horror Edgar Wrighttól, illetve két Pixar-film, az Előre és a Lelki ismeretek, ami ugyan mindkettő Disney-produktum, de a Pixar-animációk általában felnőttesebb és elgondolkodtatóbb témákat érintenek, mint a cégóriás többi meséje. (via Uproxx)