Tarantino mindig megszerzi, akit akar

Tovább alakul a rendező Once Upon a Time in Hollywood című filmjének sztárszereposztása: azt a színészlegendát, aki most csatlakozott a stábhoz, QT már az év elején kiszemelte magának.

A Manson-gyilkosságok és a hatvanas évek végi „hippi Hollywood” inspirálta projekt első résztvevőit már tavaly év végén bejelentették, Tarantino pedig idén januárban fejezte ki abbéli vágyát, hogy Al Pacinót is szeretné leszerződtetni. A rendező óhaja most teljesült: a színészlegenda a Once Upon a Time in Hollywoodban egy Marvin Shwarz nevű karaktert fog megformálni – ezzel pedig ez lesz az első közös munkája QT-vel (akinek még Tom Cruise is szerepel a kívánságlistáján, de ha így folytatja, még az is lehet, hogy ő is igent mond neki).

Al Pacino. Forrás: Stefanie Keenan / Getty Images for Turner

 

A cselekmény szerint Shwarz az ügynöke a Leonardo DiCaprio által megformált levitézlett tévés westernsztárnak, aki a később Charles Manson szektája által terhesen meggyilkolt Sharon Tate (Margot Robbie) szomszédjaként hűséges kaszkadőrével (Brad Pitt) az oldalán próbál boldogulni abban a Hollywoodban, ami az ellenkultúra beszivárgása miatt már egyáltalán nem emlékeztet egykori önmagára.

A korábban bejelentett szereplők közül Damian Lewis az ikonikus színészt, Steve McQueent játssza, Emile Hirsch egy Jay Sebring nevű mesterfodrászt, Nicholas Hammond Sam Wanamaker rendezőt, Dakota Fanning pedig Lynette Fromme-ot, a Manson család azon tagját, aki megpróbálta megölni Ronald Reagan elnököt.

Sharon Tate. Forrás: Photo by Keystone/Getty Images

 

Burt Reynolds lesz az az idős tanyatulajdonos, George Spahn, akinek a birtokát a Manson szekta bázisul használta, mielőtt a tagok gyilkolni indultak. Luke Perry egy Scotty Lancer nevű figurát alakít majd, Clifton Collins egy Ernesto nevű mexikói marhahajcsárt, Keith Jefferson pedig egy Land Pirate Keith nevű karaktert. Timothy Olyphant, Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen, Zoë Bell és Aundrea Smith szerepe még nem ismert. Ahogy arról már sokszor írtunk, a filmet Sharon Tate meggyilkolásának ötvenedik évfordulóján, 2019. augusztus 9-én mutatja be a Sony.


(via Variety)