Tarantino Star Treket rendezhet

A klasszikus Star Trekért rajongó rendezőnek támadt egy "nagyszerű ötlete", amit megosztott a reboot atyjával, J.J. Abrams-szel.

Quentin Tarantino bevallottan rajong a klasszikus Star Trekért. Nemrégiben felröppent a hír, hogy a rebootolt filmsorozat következő részét akár ő is rendezheti, most azonban a Deadline megbízható forrásból megtudta, hogy a rendezőnek támadt egy "nagyszerű ötlete" egy új mozihoz, és már fel is vette a kapcsolatot az új széria atyjával, J.J. Abrams-szel. Ha minden jól megy, Tarantino rendezheti a Star Trek következő részét.

Egy 2015-ös podcastben már mesélt a sorozat iránti rajongásáról. "Csupán a hatvanas évekre jellemző költségvetés és az epizódonkénti nyolc napos forgatás korlátozta őket. Ha másfél órásra bővítesz néhány klasszikus Star Trek-epizódot, egészen fantasztikus dolgot fogsz kapni."

Rendkívül izgalmas lenne, ha Tarantino venné kézbe az Enterprise ötéves küldetésének következő fejezetét. Milyen lehet egy sci-fi blockbuster Tarantino-módra? Ismerve a munkáit, Kirk kapitány leghíresebb bunyóját is biztosan megidézné.

Tarantino jelenleg a Manson-gyilkosságokat is bemutató filmjén dolgozik, amit a tragédia 50. évfordulóján fognak bemutatni, 2009. augusztus 9-én.