Tarantino tényleg abbahagyja

A kultrendező már mondogatja egy ideje, hogy hamarosan nyugdíjba vonul. Most azt állítja, már csak egy filmet rendez. Na de vajon melyiket?

Quentin Tarantino korábban már többször leszögezte: a tizedik filmje után visszavonul – csak eddig az sem volt világos, hogy éppen hanyadik alkotásánál tart, hiszen bemutatkozó nagyjátékfilmje, a My Best Friend's Birthday megsemmisült, így nem tudni, beszámít-e, ahogy a Kill Billről és a Kill Bill 2-ről is nehéz eldönteni, vajon a mester egy vagy két műnek gondolja-e. A hamarosan bemutatandó Volt egyszer egy Hollywood nemrégiben nyilvánosságra hozott előzetesében azonban az alkotásra mint Tarantino kilencedik filmjére hivatkoznak, így körvonalazódni látszik a helyzet.

De még így sem oldódott meg az egész kérdés, hiszen ha ezután az alkotó már csak egyetlen mozit készít, vajon melyik lesz az? Jelenleg ugyanis a direktornak több projektje is folyamatban van: ő rendezi elvileg a most készülő után következő Star Trek folytatást, ezenkívül régóta tervez egy, a Vega testvérekről szóló közös spin-offot a Kutyaszorítóbanhoz és a a Ponyvaregényhez, harmadik részt a Kill Billhez, nemrégiben pedig bejelentette saját képregénye, a Django/Zorro című crossover nagyfilmes adaptációját is.

Most mindenesetre a rendező az ausztrál GQ-nak megerősítette, hogy a tizedik lesz az utolsó filmje.

„Ami a mozifilmeket illeti, úgy gondolom, elértem az út végére.

De már látom magam, ahogy könyveket írok, és elkezdek színdarabot is írni, szóval a kreativitás megmarad, de ami a mozit illeti: úgy érzem, ott már mindent beleadtam, amit tudtam” – mondta. Sőt: az interjú során még az is felmerült, hogy lehet, hogy a tizedik filmet sem fogja erőltetni. „Hát, lássuk csak! Ha igazán jól fogadják (a Volt egyszer egy Hollywoodot), nem megyek el tízig. Még az is lehet, hogy most rögtön abbahagyom. Meglátjuk” – válaszolta az újságíró kérdésére.

Tarantino a Volt egyszer egy Hollywood premierjén idén májusban Cannes-ban. Forrás: Tony Barson / FilmMagic / Getty Images

 

Quentin Tarantino tehát nem éppen a következetességéről híres. Viszont a Volt egyszer egy Hollywood egyik sztárja, Brad Pitt szerint abszolút komolyan gondolja, hogy abbahagyja.

„Nem, egyáltalán nem gondolom, hogy blöffölne. Szerintem halálosan komolyan gondolja. (…)

De vannak más irányú tervei, szóval szerencsére még hosszú ideig nem kell búcsút vennünk tőle” – mondta a színész. QT egyébként azért pont a tizedik filmnél akar kiszállni, mert úgy véli: minden filmmel egyre rosszabb egy alkotó teljesítménye, és ő olyan életművet akar maga után hagyni, amiben egyetlen félresikerült munka sincsen – eddig bejött a taktika!


(via Collider)