Tarantinónak vagyonokkal tartozik a szexragadozó producer cége

A rendezőn kívül olyan további, a Weinstein Companyvel szerződésben állt sztárok futhatnak a pénzük után, mint Jennifer Lawrence vagy Julia Roberts.

A bírósági papírok szerint a Harvey Weinstein botránya miatt megroppant cég összesen több mint 4 millió dolláros jogdíjjal tartozik Quentin Tarantinónak, aki ezért – olyan sorstársaival egyetemben, mint Jake Gyllenhaal vagy Jennifer Lawrence – halasztási kérvényt adott be a bíróságon.

A csődbe ment vállalatnál ugyanis jelenleg zajlik a megmaradt vagyontárgyak kiárusítása, az érdekcsoportba tömörült sztárok viszont azt szeretnék, ha a befolyt összegből először őket kártalanítanák. Tarantinónak még olyan korábbi filmjeiből származó pénzekkel tartoznak, mint a Grindhouse (300 ezer dollár), a Becstelen brigantyk (575 ezer dollár), a Django elszabadul (1,25 millió dollár) és az Aljas nyolcas (közel 2,5 millió dollár).

Tarantino Harvey Weinsteinnel. Forrás: Todd Williamson / Getty Images

 

Quentin Tarantino egyébként egyesek szerint csak azt kapta, amit megérdemelt, hiszen közeli szakmai kapcsolatban, sőt barátságban állt Harvey Weinsteinnel, és Mira Sorvino egykori élettársaként tudott is a viselt dolgairól, mégsem tett semmit (Sorvino volt a producer egyik áldozata).

A botrány múlt októberi kirobbanása után Tarantino önkritikát gyakorolt, és megszakított minden kapcsolatot Weinsteinnel és cégével: következő filmjét, a Once Upon a Time in Hollywoodot már a Sonyval készíti. A rendező mellett egyébként most olyan további sztárok futnak a pénzük után, mint Jake Gyllenhaal és Rachel McAdams a Mélyütés miatt, vagy Julia Roberts és Meryl Streep az Augusztus Oklahomában miatt.

Egyes értesülések szerint egy közelebbről meg nem nevezett New York-i vevő éppen egy olyan ajánlaton dolgozik, amelynek értelmében a Weinstein Company továbbra is megmaradna aktív stúdiónak, ezenkívül arról is gondoskodnának, hogy kártalanítsák a producer áldozatait.


(via The Guardian)