Te minek is vagy az istene?

Thor természetesen a mennydörgés istene, ami azért nem hangzik olyan jól, mint a halál istennőjének lenni. Ezt dörgölik hősünk orra alá a szupermenő, a Comic-Conra időzített új előzetesben.

A mára már elképesztően fontossá vált geek parádé, a Comic-Con előzetescunamijának legújabb hulláma is elért minket, aminek egyik legfontosabb darabja a Marvel Bosszúállók franchise-nak legújabb epizódjának új, külön az eseményre hangolt trailere, ami egyrészt iszonyú látványos, másrészt érezhetően erőlködésmentes, és nem veszi túl komolyan magát, de nem is idétlenkedi el az egészet, mint egyesek – igen, rád nézek, Valerian és a többiek!   

A Thor filmek a Bosszúállók széria kevésbé fontos darabjainak számítottak, amolyan kistesók voltak például a Vasember esedékes folytatásai mellett, de ennyit számít egy jó rendező. Az új-zélandi Taika Waititi (Hétköznapi vámpírok, Vademberek hajszája) pedig nem csak jó rendező, hanem nagyon jó arc, aki érezhetően remek hangulatot teremtett a forgatáson, jókedvével hajtotta előre színészeit, és nagyszerű publicitást is csinált a filmnek. Igen, Thor és szobatársa, Darryl videójára gondolunk, és a nagyon tökösre sikerült április első előzetes után az emberek elkezdték várni a Thor: Ragnarökot. Különösen, miután kiderült, hogy a rövidre nyírt hajú Chris Hemsworth és Mark Ruffalo, vagyis Thor és Hulk egymást fogja püfölni űrgladiátorként, az ellenfelük pedig a hatalmas szarvakat viselő Cate Blanchett lesz.

Thor Ragnarok

És tulajdonképpen Blanchett az új előzetes sztárja, aki Hela, a halál istennője, és lerohanja Asgardot, hogy elhozza a Ragnarokot, vagyis az istenek halálát – hogy ez neki miért jó, az nyilván csak magából a filmből derül ki - oldalán pedig ott van a morcos tekintetű Skurge (Karl Urban). Hela dögös és ijesztő, kezében ott van a rettentő penge, a Nightsword, rajta varázsköpenye, és hol hatalmas bogárszarvakkal, hol elmosódott sminkkel látható. És cikizi Thort, mert ő menőbb isten. Thor oldalán pedig ott van emberi formában a kissé tanácstalan Bruce Banner, a dögös Valkyrie (Tessa Thompson) és persze a jó öreg Loki, akit először megkötözve látunk valami gyerekszéken ülve, de aztán fivére oldalán irtja az ellent.

Thor Ragnarok

A trailer feszes, izgalmas és látványos, és egy egészen új dolgot is bedob, mégpedig a beszélő Hulkot a legvégén - a mérges zöld óriás eddig sosem szólalt meg, de  most van némi mondanivalója. Kijött a plakát is, ami minden gyűjtő álma lehet, és íme a hivatalos, minden országban használt szinopszis: A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk! A filmet Amerikában 2017. november 3-án mutatják be.

THor Ragnarok poszter