Teljesen más sztorija lett volna eredetileg a Jégvarázsnak

Az egyik legnépszerűbb Disney-rajzfilm producerei elárulták, hogyan végződött volna a mese az eredeti elképzelések szerint: Elsa gonosz Hókirálynő lett volna.

Kiderült, hogy Elsa eredetileg nem az szerethető és kedves Jégkirálynő lett volna, hanem egy gonosz, számkivetett uralkodó, és nem is fűzték volna rokoni szálak Annához - írta meg az Independent.

 

 „Amikor elkezdtük az ötletelést, Elsa és Anna nem voltak testvérek" - nyilatkozta Peter Del Vecho, a film producere. „Eredetileg nem is voltak a királyi család tagjai, így Anna sem volt hercegnő.
Elsa Hókirálynő volt, de egy gonosz, igazi ördögi karakter lett volna - úgy, mint az Andersen-mesében. Egy ördögi, gonosz női karakterrel és egy ártatlan hősnővel indultunk volna, és a végkifejletben egy hatalmas csata lett volna egy Elsa által teremtett hószörnnyel."

Az első tervekben egy jóslat szerepelt, miszerint „egy fagyott szívű uralkodó pusztulást hoz Arendelle-re.” Anna lett volna az ártatlan hősnő, míg Elsa a kitaszított, fagyos szívű Hókirálynő. Az utolsó jelenetben Elsa teremtett volna egy egész sereg hószörnyet, akik megtámadják a mese hőseit. Hans pedig - hogy megakadályozza a támadást – egy hólavinát idézett volna elő, amivel veszélybe sodorta volna Annát, Elsát és egész Arendelle-t. Anna meggyőzte volna a gonosz Hókirálynőt, hogy az erejét a királyság megmentésére használja, amit meg is tett volna. És az is kiderült volna, hogy a jóslat nem Elsáról szólt, hanem a kétszínű Hansról.

„Az volt a problémánk ezzel, hogy az egész olyan volt, mintha már láttuk volna ezt valahol. Nem volt meggyőző. Nem lett volna érzelmi kapcsolatunk Elsával – nem érdekelte volna a nézőket a sorsa, mivel az egész filmben gonoszként élt volna a birodalmában. Végül nem emellett döntöttünk. A karakterek nem lettek volna hitelesek” - mondta a producer.