Tényleg az Űrdongó lett az eddigi legjobb Transformers-film!

Az összes komoly külföldi filmes oldal az egekbe magasztalta a robotos E.T.-történetet!

Egészen elképesztő dolog történik épp a filmvilágban: a Transformers-mozifilmek 11 éves történetében először fordul elő az, hogy

egy kocsikká átváltozó gigarobotokkal teli blockbsuter nem pusztán agyatlan zúzás, hanem a kőszívű kritikusok kedvence, ami jelenleg 100%-on áll a Rotten Tomatoes  gyűjtőoldalon!!!

Persze mi már itt a Port.hun az első trailer után megmondtuk, hogy ez lesz: mindenki imádni fogja a sorban hatodik Transformerst! A készítők ugyanis ezúttal figyelmen kívül hagyták Michael Bay eddigi baromságait a Holdon grasszáló meg a lovagokkal együtt bandázó Transformerekről, és visszanyúltak a '80-as évek Hasbro játékaihoz és Marvel képregényeihez (ezekben Bumblebee például nem egy Chevrolet volt, hanem egy aranyos kis bogárhátú Volkswagen).

Az Űrdongó ráadásul nem is folytatás, hanem előzményfilm, ami 1987-ben játszódik, a főszereplője pedig egy walkmanozó tini (Hailee Steinfeld), aki összebarátkozik egy megszeppent, űrből jött létformával, akit már az amerikai hadsereg is keres. Igen, ez eddig pont olyan, mintha valaki újraforgatta volna az E.T.-t vagy az Iron Giantet, de pont ettől lett jobb ez a Transformers-film, mint a korábbiak: van szíve! És ezt szinte az összes komoly külföldi lap ugyanígy gondolja:

  • „Annak ellenére, hogy Christina Hodson forgatókönyvíró a elvitte a Transformers-univerzumot egy intimebb, karakterorientált irányba, hű tudott maradni a franchise gyökereihez is.” (The Hollywood Reporter)
  • „Hailee Steinfeld karaktere, és a címszereplő kapcsolata pont olyan, mint Eliott és E.T. párosa Steven Spielberg klasszikusában – Spielberg ráadásul ennek a filmnek is a producere.” (Empire)
  • „Nem olyan lett, mint egy Transformers-film, ez sokkal inkább a Ted Hughes meséje nyomán készített Iron Giant rajzfilm élőszereplős változata!” (The Telegraph)
  • „A klasszikus Transformers franchise rajongói valószínűleg a film több pontján is izgatottak lesznek, de bizonyára lesz egy olyan új generáció is, csupa gyereknézővel, akik fülig érő szájjal fogják figyelni, ahogy egy lány száguldozik.” (IndieWire)

Nekünk sajnos egészen december 20-ig várnunk kell, hogy kiderüljön, tényleg ilyen jó-e az Űrdongó, vagy csak a cinikus filmkritikusok kőszíve lágyult meg a karácsony közeledtével egy blockbusternyi időre. (via Independent)