Tényleg Keanu Reeves a legjobb fej hollywoodi sztár

A színész mintha arra tette volna fel az életét, hogy másokon segítsen.

Az 54 éves Reevest élete során híresen sok tragédia érte, de ez sem vette el a kedvét attól, hogy a neki jutott javakból minél többet adjon vissza, és segítsen másokon. Sőt mintha pont a tragédiák ösztönözték volna, hogy jót tegyen az emberekkel.

A sztárnak már a gyerekkora is hányatott volt: apja háromévesen otthagyta a családot, a tinédzser Reeves pedig négy különböző intézményben járta ki a középiskolát. Az sem könnyítette meg a dolgát, hogy diszlexiával küzdött. Végül nagy nehezen leérettségizett, ám fiatal felnőttként sem lett jobb az élete: meghalt a legjobb barátja, 23 éves korában, drogtúladagolásban.

Ezt követően első gyermeke halva született, élete szerelme pedig autóbalesetben hunyt el. Ekkor úgy tűnt, ennél rosszabbul már nem is alakulhatna Reeves sorsa, ám kiderült, hogy húga leukémiával küzd. Szerencsére Kim felgyógyult, a színész pedig ezt követően mások megsegítésének szentelte az életét. Az internet tele van a sztár nagylelkűségéről szóló történetekkel.

„A kilencvenes években díszletmunkásként dolgoztam forgatásokon, és ott voltam a Láncreakció helyszínén is. Keanu pedig a forgatás vége felé, az utolsó pár héten minden nap elvitt minket, kétkezi munkásokat ingyen reggelire és ebédre” – meséli egy Reddit-felhasználó. „Ő volt a legkedvesebb fickó, akivel valaha dolgoztam. Azóta megjártam harminc különböző forgatást, és sehol nem találkoztam ilyen nagylelkű és barátságos színésszel” – tette hozzá.

Reeves a Láncreakcióban. Forrás: InterCom

Reeves ráadásul nagyon szerény is, hiszen sosem reklámozza jótékony tetteit. Egész eddig például azt sem tudta senki, hogy gyermekkórházakat látogat. Évek óta van egy magánalapítványa, amely több, gyermekeket gyógyító intézményt is támogat, továbbá hozzájárul anyagilag a rákkutatáshoz is. Saját alapítványán kívül rendszeres támogatója más, betegeket segítő szervezeteknek is, és részt szokott venni adománygyűjtő televíziós műsorokban is.

A kollégákra visszatérve: velük a színész a kilencvenes évekbeli esetet követően is nagyon együttérző. A Mátrix-trilógiából származó jövedelme egy részét például szétosztotta a stáb jelmezes és speciális effektes csapata között. Az ördög ügyvédje és a Cserecsapat forgatásakor pedig lemondott honoráriuma egy részéről, hogy a produkció megengedhesse magának az olyan nagy sztárok felkérését, mint Al Pacino és Gene Hackman.

A sztár tavaly nyáron. Forrás: Gary Gershoff / WireImage / Getty Images

 

És ez csak néhány sztori abból a számosból, ami Keanu Reeves jótéteményeiről szól. A sztár egyébként maga is többször bevallotta, hogy a pénz nem sokat számít neki, és úgy gondolja, az anyagi javak nem boldogítanak.

„Én nem kapcsolom össze a boldogságot és a pénzt.

Csak azért vállalok el egy-egy szerepet, hogy jó filmeket csináljak. Persze hálás vagyok a sikerekért, amiket elértem, hiszen sok mindenre adnak lehetőségeket. De számomra az a legfontosabb, hogy újból és újból játszhassak” – nyilatkozta egyszer.


(via The Epoch Times)