Tényleg lesz X-23 film, és ezt Wonder Womannek köszönhetjük

Egy DC film sikere kellett ahhoz, hogy egy Marvel projekt előre tudjon lépni, de nagyon úgy tűnik, hogy az X-23, vagyis Logan klóngyermeke saját filmet vagy akár filmeket kaphat.

X.23

Az X-Men univerzum egy részét lezáró Logan - Farkas olyan jól sikerült, hogy sokan már Oscar-díjakat emlegetnek, és már viszonylag korán felmerült a film kapcsán, hogy a női – pardon, kislány – főszereplő, Laura Kinney, vagyis az X-23-as mutáns is kaphatna egy saját spin-off filmet. Ezt sokáig csak jópofa ötletként, nagyon távoli lehetőségként kezelték, aztán jött a Wonder Woman. Ami ugyan a konkurens SC moziverzumhoz tartozik, de hatalmas kritikai- és közönségsiker lett, egy rakás pénzt hozott, úgy, hogy egyedülálló módon egy szuperhősnőre építették fel az egész produkciót, és az ilyen jó példából a Marvel is szívesen tanul. Vagyis jól jön nekik egy már előkészített, létező szuperhősnő, és az X-23-at nagyon szerették a nézők.

x-23

Mint tudjuk, az X-23-ast Logan génjeiből hozták létre egy laboratóriumban, ahol halálos fegyverként nevelték, és ahonnan kénytelen volt megszökni, majd a Farkas védence lett, aki persze valójában Rozsomák. Viszonylag új karakterről van szó, alig 12 éve tűnt fel a Marvel-füzetekben, neki is adamantiummal bevont csontkarma, emberfeletti ereje valamint öngyógyító képessége van. Laura a képregényfüzetekben sokáig az X-ekkel lógott együtt, először az X-Force-ban, majd az X-Menben, 2015-től pedig már Rozsomák helyébe lép, és annak klasszikus, sárga-fekete szerelését hordja, igaz, nem törékeny kislányként, hanem érett és telt nőként, aki meglepően sok dologban hasonlít a DC Harley Quinnjére, csak nem olyan őrült.

x-23

James Mangold már a Logan premierje előtt lenyilatkozta, ha hagyják, és adnak rá pénzt, ő szívesen készít X-23 spin-off filmet, most pedig egy interjúban arról beszélt, hogy a Patty Jenkins rendezte Wonder Woman sikere azt mutatja, a közönség készen áll egy ilyen vállalkozásra. „Patty sikere a filmmel egyre világosabban jelzi a stúdiók számára, hogy nem kell tartani a női főszereplőktől. És minél jobban megértik ezt, annál inkább tehetem fel magamnak a kérdést: itt állunk egy főszereplőnővel, ami fantasztikus, de mit kezdjünk vele?” Vagyis a lehetőség adott, az irány a kérdés, és ezt az X-Men franchise producere, Hutch Parker is megerősítette, amikor arról beszélt, hogy az X-23 film más hangvételű lesz, mint a régi westernek által inspirált Logan.

x-23

A kérdéses X-Men franchise valóban új utakat próbál bejárni, hiszen a készülő X-Men: The New Mutants például sokkal inkább horrorfilm, mint szuperhős mozi. „Igen, a karakternek vannak más arcai is, és olyanok is lehetnek, amiket érdemes feltárni. Lehet, hogy ezt más hangnemben vagy más műfajban fogjuk tenni, mint a Loganben, de azt hiszen, hogy pont ez a legizgalmasabb lehetőség ebben az előttünk egyre jobban kinyíló univerzumban" – nyilatkozta Parker. Arról nem esett szó, hogy a szerepre újra a még gyerek Dafne Keent  kérik-e fel, aki Will Keen angol színész és Maria Fernández Ache spanyol rendezőnő kislánya, az viszont biztos, hogy Hugh Jackman semmilyen formában nem lesz része a projektnek, de ígérete szerint elsőként áll be a sorba a mozi előtt, hogy jegyet vegyen rá. James Mangold egyébként ráér, rendezőként egyelőre nincs projektje, csak olyan tévésorozatok körül bábáskodik, mint a Zoo - Állati ösztön vagy a készülőben lévő City on a Hill – vagyis bármikor elkezdheti a munkát az X-23 filmen. Alig várjuk!

x-23