Tényleg Sean Connery a legmenőbb James Bond?

Egy új tanulmány szerint igen – legalábbis ami a stílust és az eleganciát illeti. Ebben bizony Daniel Craiget és Pierce Brosnant is lenyomja!

Sean Connery a legjobb 007-es? Évtizedek óta vita tárgya ez a James Bond-rajongók körében, és bár minden Bond-színésznek megvannak a maga rajongói, Sean Connery mindig is a legnépszerűbbek közt szerepelt. Most viszont már empirikus bizonyítékok is vannak arra, hogy ki a legjobb Bond: a Luxe Watches egy tanulmányt tett közzé, amely a legismertebb brit szabóságok, a Mason and Sons és a Church and Clements vizsgálta meg, mennyire elegáns és praktikus öltönyt hordanak a 007-esek. Vagyis: az egyes korszakok Bondjai inkább az eleganciát helyezik előtérbe, esetleg úgy voltak vele, hogy ha csúnya is a zakójuk, legalább kibír egy-két verekedést?

Forrás: PORT.hu

 

A szabók toplistáját Sean Connery vezeti, aki tökéletes pontszámot kapott tőlük a stílusáért: a színészt minden ruhadarabban tökéletesnek találták, amit James Bondként viselt. Daniel Craig a második helyet csípte meg, bár bizonyos alkategóriákban szerzett néhány kiemelkedő pontszámot. Craig legjobb filmjének a Casino Royale-t tartják, a színész pedig a közelmúltban számos új női rajongót gyűjtött be a tanulmány szerint az utolsó Bond-filmjével, a nemrégiben bemutatott Nincs idő meghalnival.

Kép: PORT.hu

 

A teljes toplista így fest:

  1. Sean Connery
  2. Daniel Craig
  3. Roger Moore
  4. Pierce Brosnan
  5. Timothy Dalton
  6. George Lazenby

Lazenby esetében persze érthető, hogy miért ő sereghajtó: csak egyszer, az Őfelsége titkosszolgálatában-ban volt ő a 007-es, és nem sok olyan Bond-rajongó él a Földön, akinek ő a kedvence a franchise-ból.

Kép: PORT.hu

 

Természetesen a fenti csak egy módszer a sok közül, amivel meghatározható, ki a legmenőbb James Bond. Sok rajongó vitatja is a szabók által felállított rangsort: a Daniel Craig-fanok például ragaszkodnak hozzá, hogy márpedig az ő a kedvencük a legfessebb 007-es. Vajon 2022-ben megtudjuk végre, ki lesz az, akire Craig leköszönése után Barbara Broccoli, a Bond franchise producere ráadja James Bond legelegánsabb szmokingját? Persze még az is lehet, hogy kosztümöt fog viselni az új 007-es... (via Movieweb)