10 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Rachel Weiszről

A legtöbben valószínűleg azt sem tudták, hogy március 7-én tölti be az ötvenet, ugyanis elég nehéz elhinni. Azért olvassa el mindenki ezt a további tíz érdekességet is, amit összegyűjtöttünk róla!

1. Közeli barátságot ápol Jude Law-val, Ian McKellennel, Donna Karan divattervezővel és a két Fiennes testvérrel, akikkel többször is játszott együtt: Joseph Fiennesszal az Ellenség a kapuknál, Ralph Fiennesszal pedig A napfény íze és Az elszánt diplomata című filmekben. Hasonló okokból barátkozott össze John Hannah-val is (A múmia mozik).

2. Becky szerepét a Shop-stop 2-ben először neki ajánlották fel, csak sajnos nem ért rá, így játszotta el végül Rosario Dawson helyette. Ehhez hasonlóan majdnem ő lett a Benjamin Button különös élete Daisyje Cate Blanchett, A sötét lovag: Felemelkedés Macskanője Anne Hathaway és a Ridley Scott-féle Robin Hood Lady Marionja ismét csak Cate Blanchett helyett.

3. Rachel Weisz édesapja magyar, édesanyja osztrák (bécsi születésű). Mindketten a náci fenyegetés miatt költöztek családjukkal 1938 körül Nagy-Britanniába. A színésznő apai nagyszülei mindketten askenázi zsidók; az anyai nagyszülők közül csak a nagypapa volt az, a katolikus nagymama osztrák és olasz felmenőkkel rendelkezett. Szerintünk látszik is a színésznőn az olasz örökség.

4. Osztrák származása miatt Weisz elég jól beszél németül. Magyarul viszont – ahogy az a fenti videóban is hallható – csak néhány szót tud.

5. 2011-ben egy titkos szertartáson ment hozzá Daniel Craighez, akivel az Álmok otthona című horrorfilm forgatásán jöttek össze. A New Yorkban tartott ceremónián csak Craig korábbi házasságából született lánya, Ella, Weisz fia, Henry és két közeli barátjuk (ők voltak a tanúk) volt jelen. Henry édesapja egyébként nem más, mint a színésznő egykori élettársa, Darren Aronofsky rendező (Rekviem egy álomért, A pankrátor, Fekete hattyú).

6. Van egy tetoválása a csípőjén: egy létrát ábrázol.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

7. Egyetemi évei alatt radikális feminista volt.

8. Habár 2011-ben amerikai állampolgár lett, továbbra is azt szereti, ha britként hivatkoznak rá.

9. Nagyon szereti a heavy metalt, és gyakran jár rockkoncertekre.

10. 2006-ban Az elszánt diplomata című filmben nyújtott alakításával elnyerte a legjobb mellékszereplőnőnek járó Oscar-díjat. A gála idején már 8 hónapos terhes volt, így saját bevallása szerint csak annyira emlékszik az egészből, hogy folyamatosan pisilnie kellett, és végig attól rettegett, hogy pont vécén lesz, amikor a nevét mondják. Ezenkívül nagyon szomorú volt amiatt, hogy olyan ruhát viselt, amiben egyáltalán nem látszott, hogy várandós, viszont szerinte mindenki azt hitte, hogy kövér.


(via IMDb)