Tíz dolog, amit nem tudtál a szülinapos Rachel Weiszről

A legtöbben valószínűleg azt sem tudták, hogy március 7-én tölti be az ötvenet, ugyanis elég nehéz elhinni. Azért olvassa el mindenki ezt a további tíz érdekességet is, amit összegyűjtöttünk róla!

1. Közeli barátságot ápol Jude Law-val, Ian McKellennel, Donna Karan divattervezővel és a két Fiennes testvérrel, akikkel többször is játszott együtt: Joseph Fiennesszal az Ellenség a kapuknál, Ralph Fiennesszal pedig A napfény íze és Az elszánt diplomata című filmekben. Hasonló okokból barátkozott össze John Hannah-val is (A múmia mozik).

2. Becky szerepét a Shop-stop 2-ben először neki ajánlották fel, csak sajnos nem ért rá, így játszotta el végül Rosario Dawson helyette. Ehhez hasonlóan majdnem ő lett a Benjamin Button különös élete Daisyje Cate Blanchett, A sötét lovag: Felemelkedés Macskanője Anne Hathaway és a Ridley Scott-féle Robin Hood Lady Marionja ismét csak Cate Blanchett helyett.

3. Rachel Weisz édesapja magyar, édesanyja osztrák (bécsi születésű). Mindketten a náci fenyegetés miatt költöztek családjukkal 1938 körül Nagy-Britanniába. A színésznő apai nagyszülei mindketten askenázi zsidók; az anyai nagyszülők közül csak a nagypapa volt az, a katolikus nagymama osztrák és olasz felmenőkkel rendelkezett. Szerintünk látszik is a színésznőn az olasz örökség.

4. Osztrák származása miatt Weisz elég jól beszél németül. Magyarul viszont – ahogy az a fenti videóban is hallható – csak néhány szót tud.

5. 2011-ben egy titkos szertartáson ment hozzá Daniel Craighez, akivel az Álmok otthona című horrorfilm forgatásán jöttek össze. A New Yorkban tartott ceremónián csak Craig korábbi házasságából született lánya, Ella, Weisz fia, Henry és két közeli barátjuk (ők voltak a tanúk) volt jelen. Henry édesapja egyébként nem más, mint a színésznő egykori élettársa, Darren Aronofsky rendező (Rekviem egy álomért, A pankrátor, Fekete hattyú).

6. Van egy tetoválása a csípőjén: egy létrát ábrázol.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

7. Egyetemi évei alatt radikális feminista volt.

8. Habár 2011-ben amerikai állampolgár lett, továbbra is azt szereti, ha britként hivatkoznak rá.

9. Nagyon szereti a heavy metalt, és gyakran jár rockkoncertekre.

10. 2006-ban Az elszánt diplomata című filmben nyújtott alakításával elnyerte a legjobb mellékszereplőnőnek járó Oscar-díjat. A gála idején már 8 hónapos terhes volt, így saját bevallása szerint csak annyira emlékszik az egészből, hogy folyamatosan pisilnie kellett, és végig attól rettegett, hogy pont vécén lesz, amikor a nevét mondják. Ezenkívül nagyon szomorú volt amiatt, hogy olyan ruhát viselt, amiben egyáltalán nem látszott, hogy várandós, viszont szerinte mindenki azt hitte, hogy kövér.


(via IMDb)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu