10 dolog, amit nem tudtál Drew Barrymore-ról

A színésznő február 22-én ünnepli a negyvenötödik születésnapját. Mi ezzel a tíz érdekességgel köszöntjük.

1. 1982-ben, hétévesen ő volt a legfiatalabb vendég házigazda, aki valaha vezette a Saturday Night Live varietéműsort. 2009-ben pedig egy másik rekordot is megdöntött, hiszen a női vendég műsorvezetők közül őt hívták a legtöbbször (szám szerint hatszor) a műsorba.

2. Első csókját tízévesen az általános iskolában kapta, a 11 éves Breckin Meyertől. Meyer később szintén színész lett, olyan filmekben láthattuk, mint a Cool túra, az Üldözési mánia vagy a Spinédzserek.

3. 1995-ben egy steppelt plédet kapott a születésnapjára Steven Spielbergtől, azzal a szöveggel, hogy „takard be magad”. A plédbe pedig bele volt rejtve a Playboy azévi januári száma, amelyben a színésznő meztelenül pózolt. Spielberg azonban ezeket a képeket is gondosan retusáltatta az embereivel, így Barrymore mindegyiken fel volt öltözve.

Steven Spielberg és Drew Barrymore. Forrás: Alberto E. Rodriguez / Getty Images

 

4. Az köztudott, hogy a fent említett Steven Spielberg Drew Barrymore keresztapja. Azt azonban kevesebben tudják, hogy a színésznő két keresztanyja Sophia Loren és Anna Strasberg.

5. Barrymore maga pedig a néhai Kurt Cobain és Courtney Love gyermekének, Frances Beannek a keresztanyja.

6. Egy talkshow-ban a színésznő egyszer elárulta, hogy sosem nézi meg azokat a filmeket, amikben szerepel.

Barrymore az 1985-ös Macskaszemben. Forrás: Dino Di Laurentiis Company / MGM / Sunset Boulevard / Corbis via Getty Images

 

7. Drew Barrymore még gyerekként részt vett a Poltergeist – Kopogó szellem gyerekszerepére kiírt meghallgatáson. Hasonló sikertelen próbálkozása volt a Moulin Rouge! Satinjának a szerepe, illetve A fiúk nem sírnak főszerepe. Előbbi film helyette Nicole Kidmannek hozott Oscar-jelölést, utóbbi pedig Hilary Swanknek Oscar-díjat.

8. A további filmek listája, amelyek női főszerepére végül más színésznőt választottak helyette, a következő: Cry-Baby, Ollókezű Edward, Drakula, Cape Fear – A rettegés foka, Pókember.

9. 15 éves korában Barrymore hivatalosan is függetlenítette magát a szüleitől, azaz nagykorúsította magát. Hogy erre jogilag lehetősége van, arról természetesen egy filmből értesült: a Kibékíthetetlen ellentétekben egy 9 éves kislány dönt úgy, hogy elválasztja magát az őt elhanyagoló szüleitől.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

10. Sosem fejezte be a középiskolát. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy amikor megtudta, hogy egy 23 éves lány az MTV I Want a Famous Face című realityjében alá akarja vetni magát egy plasztikai műtétnek, hogy úgy nézzen ki, mint ő, sikeresen lebeszélje a lányt a dologról.


(via IMDb)