Tök hülyén néz ki Joker új ruhája

Teljes díszben látható Joaquin Phoenix Jokerként a legújabb fotókon.

Azt már eddig is sejteni lehetett, hogy a készülőben lévő Joker-eredetfilm nem olyan lesz, mint az eddig megszokott (anti)szuperhősfilmek, de a most kiszivárgott fotók után végképp biztosak lehetünk benne. Korábban láthattunk már felvételt Phoenixről Joker-maszkban, ami nagyon félelmetes volt – ez viszont nem mondható el az új képekről.

A film forgatásán készült fényképeken teljes díszben láthatjuk a gonosz figurát, ahogy a városban rohangál vagy pózol – és csiricsáré ruházatával, fűzöld parókájával és bumfordi bakancsával sokkal inkább tűnik gyerekpartikra rendelhető bohócnak, mint Batman ősellenségének.

De csak ez alapján azért még ne temessük Todd Phillips rendezését, hiszen amit eddig tudni lehet róla, az nagyon bizalomgerjesztő. A viszonylag alacsony költségvetésből készülő film producere Martin Scorsese, Robert De Nirót pedig azzal sikerült megnyerniük, hogy a szokásos szuperhősmesék helyett a Joker stílusa a nyolcvanas évekbeli neonoirokét idézi.

Az idétlen humor úgy látszik, nem lesz idegen a Joker filmtől, mert már egy videó is kering a neten a '60-as évekbeli Batmobilról, amit a forgatáson szúrtak ki (ebben száguldozott a tavaly elhunyt Adam West, azaz a „Pocakos Batman” a régi tévésorozatban, ami annyira bumfordi és szórakoztató volt, hogy a mai napig mémek és viccek százai születnek belőle).

A Joker-előzményfilm sztorijáról itt írtunk korábban (az is elég izgalmasnak tűnik). Phoenixen és De Nirón kívül pedig Zazie Beetz, Frances Conroy és Shea Whigham is fontos szereplők lesznek benne. S hogy Joker ruhája Batman régi kocsijával tényleg olyan nevetséges hatást kelt-e, arról majd 2019. október 4. után győződhetünk meg: akkor kerül a film az amerikai mozikba.


(via DigitalSpy & Movieweb)