Tökéletes lesz ez a horror

A Hang nélkül 100 százalékon áll a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon.

Az Emily Blunt és John Krasinski házaspár főszereplésével, a férj rendezésében készült horrorfilmet május 3-án mutatják be a magyar mozik, és az amerikai nagyközönség is csak április 6-tól láthatja – de szakértők máris az év legjobb filmjének tippelik a műfajban.

A Hang nélkülnek ugyanis máricus 9-én volt egy nem hivatalos premierje az amerikai South by Southwest filmfesztiválon, ahol 18 kritikus is látta az alkotást, ami így egyöntetű véleményük alapján 100 százalékon áll a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon.

„Még azoknak a nézőknek is a hideg futkos majd a hátukon félelmükben, akik amúgy nem lesznek fogékonyak a filmben rejlő metaforára”

– fogalmazott például John Defore, a Hollywood Reporter kritikusa.

A Hang nélkül egy posztapokaliptikus világban játszódik, ahol a sztori középpontjában álló családnak teljes csendben kell élnie a mindennapjait, mivel olyan szörnyekkel vannak körülvéve, akik nem látnak semmit, ellenben a hallásuk nagyon jó, így azonnal lecsapnak, amint a legkisebb neszt meghallják. A családtagok ugyan hihetetlen leleményességgel egy olyan életre rendezkedtek be, ami semmi zajjal nem jár, ám hamarosan kiderül, hogy az anya megint gyermeket vár…


(via NME)