Tom Cruise segít, hogy ne béna tévéfilmnek tűnjön a Mission Impossible 6, ha otthon nézed

Így kapcsold ki a HD tévéden a motion smooth effektet!

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy amikor nem egy házimoziőrült, vájt fülű ínyencnél nézett bele egy blockbusterbe, hanem a szüleinél vagy a szomszédnál ragadt ott a plazmatévé előtt, amikor épp valamelyik Star Wars vagy Bosszúállók ment, akkor a moziban anno lélegzetelállítónak tűnő trükkök már csak valami furcsán éles, Benny Hill-szkeccsek módjára begyorsult, viccesen béna, tévéfilmes bohóckodásnak tűntek. Nos, ez a jelenség a motion smoothing miatt van, amikor a tévé mesterségesen lefarag a blur motion effektből, vagyis digitális úton extra képkockák kerülnek be egy-egy jelenetbe, hogy a szereplők mozgása folyamatosabbnak tűnjön, és az agy könnyebben feldolgozhassa a látottakat. Ezt sok modern tévé azért csinálja meg automatikusan, hogy például a sportközvetítéseknél követhető legyen, hol van épp a labda.

Na ezt az effektet kell kikapcsolni a HD tévén akkor, ha valaki otthon úgy akarja megnézni Tom Cruise akciófilmjeit, ahogy azt a sztár és kedvenc rendezője, Christopher McQuarrie megálmodták! Cruise és McQarrie erről egy rövid videót is kitett a Twitterre a Top Gun 2 forgatási szünetében, íme:

És hogy miért pont most csinált egy ilyen oktatóvideót Tom Cruise és a rendező? Egyrészt hogy promózzák egy kicsit a Top Gun 2-t (Cruise például végig zöld pilótaegyenruhában feszít), másrészt hogy ne érje csalódás azokat, akik most veszik meg, vagy majd karácsonyi ajándéknak kérik a december 4-én dvd-n és bluray lemezen megjelenő Mission: Impossible - Utóhatást. (via Independent)