Tom Cruise-t korcsnak nevezték és kis híján megverték, miután cigilopási ügybe keveredett egy kocsmában

Az eset persze nem mostanában, hanem még a '90-es években történt, Írországban.

Tom Cruise, a világ egyik legnépszerűbb színésze valahogy eddig nem sztorizgatott arról egyetlen talkshow-ban sem, hogy egy feldühödött ír kocsmatöltelék majdnem agyonütötte cigilopásért a '90-es években. Az eset akkor történt, amikor a sztár épp az 1992-es Túl az Óperencián című filmjét forgatta akkori feleségével, Nicole Kidmannel együtt Írországban, a Kerry megyéhez tartozó Dingle-ben. Crusie cigarettalopási ügyét, ami valójában csak félreértés volt, egy ír politikus, Michael Healy-Rae mesélte el nemrég a Pat Kenny Show-ban. Neki történetesen pont Kerry a választókörzete és a helyi politikával foglalkozik, és bár Kerry képviselőtestületébe csak 1999-ben választották be, bizonyára jól ismeri a helyi sztárpletykákat. A politikus visszaemlékezése szerint Cruise egy kis falu, Kilgarvan mellett, a Loo Bridge Barban került összetűzésbe az egyik helybélivel a filmforgatás szünetében, pedig csak egy Diet Coke-ot akart inni:

Egyik nap egy fiatal srác és egy fiatal lány lépett be a kocsmába, farmerban és napszemüvegben. Minden cserzett arc feléjük fordult. Egy fickó ült a pult végében, úgy hívták, Ger The Manny. Mindenkinek van arrafelé beceneve, neki az volt, hogy Ger The Manny. Egy idősebb ember volt, aki a sétapálcáját feltette a kocsmapultra, és egy kis pohár Guinnesst kortyolt.

(A Ger The Manny név alighanem egy lefordíthatatlan szóvicc a Germany-ra rímelve: mintha nálunk valakit úgy gúnyolnának, hogy Antalaszka vagy Barbarados. Ráadásul a Manny az angol szlengben afféle csókkirályt vagy helyi menő csávót is jelent, akiért odavannak a nők.)

Cruise még több jeget akart a kólájába, de állítólag nem akart várni, átnyúlt a pulton és belemarkolt a vödörbe, hogy jeget vegyen ki az italához. Ger erre leugrott a bárszékről, felkapta a sétapálcáját, és megpróbált rácsapni a srác kezére. De nem találta el, csak egy nagy csattanással rávágott a pultra a jenki keze mellett. A jenki felkiáltott: »Te jó ég, hát én csak benyúltam egy kicsivel több jégért!« Ger The Manny erre üvölteni kezdett: »Te fattyú, el akartad lopni Matt [a csapos] cigijét!« Ha Ger egy vagy két hüvelykkel magasabb, akkor eltörte volna Tom Cruise kezét, miután tévedésből cigarettalopással vádolta meg!

A fenti történet egyébként akár benne is lehetett volna a Túl az Óperenciánban, mivel ez az 1992-es film arról szólt, hogy egy úri kisasszony (Nicole Kidman) és egy parasztfiú (Tom Cruise), valamikor a XIX. század végén elhagyja ősei földjét, Írországot, és Amerikába indul szerencsét próbálni, ahol a fiú azzal keresi meg a kenyérre valót, hogy mindenféle félalvilági helyeken bokszmeccseket vív a rá fogadó kalapos urak legnagyobb örömére. (via NME)