Tom Cruise-t nagyon érdekelte, mit csinál Ollókezű Edward a vécén

Összeszedtünk néhány fura esetet, hogy ismert színészek miért nem vállaltak el egy-egy szerepet, vagy végül miért nem őket választották.

  • Hiába ajánlottak fel 10 millió dolláros fizetséget Sean Connerynek Gandalf szerepéért, a színész egyszerűen nem értette A Gyűrűk Urát. Sőt, később sem tudott vele mit kezdeni: "Olvastam a könyvet. Olvastam a forgatókönyvet. Láttam a filmet. És még most sem értem."
  • Pierce Brosnant is megkeresték az 1989-es Batman címszerepével, de röhejesnek találta a jelmezt. "Egyetlen férfit sem lehet komolyan venni, ha kívül hordja az alsónadrágját." 
  • John Travolta úgy vélte, hogy a Chicago egy "csapatnyi férfigyűlölő nőről szól", ezért a hosszas győzködés ellenére sem fogadta el Billy Flynn szerepét - őt végül Richard Gere alakította.

  • A Szerepcsere forgatásán Dan Aykroyd beszélt Eddie Murphynek a hamarosan készülő Szellemirtókról, és felkínálta neki Winston Zeddemore szerepét. De Murphyt nem érdekelte, mert úgy vélte, ez a szellemvadászosdi egy nagy baromság.
  • Matt Damon előtt Neill Blomkamp Eminemnek is felkínálta az Elysium főszerepét, ám a rapper egyszerűen nem volt hajlandó kitenni a lábát Detroitból. Valószínűleg ilyen ürüggyel még soha nem utasítottak el szerepet.
  • Frank Sinatra az 1962-es A mandzsúriai jelölt forgatása során eltörte a csuklóját, és hosszú évekkel később sem jött rendbe teljesen. Többek közt azért lett végül Clint Eastwood Piszkos Harry, mert Sinatra nem bírta el a zsaru legendás Magnumját.
  • Tom Cruise túl sok (megválaszolhatatlan) kérdést tett fel az Ollókezű Edward kapcsán. Nagyon érdekelte például, hogyan megy vécére? Hogyan élhetett ennyi ideig, ha soha nem eszik? Emellett jóval férfiasabbra akarta venni a fura figurát. Tim Burton egyébként sem örült a színésznek, csak a stúdió erőltette, de megnyugodhatott, amikor elváltak útjaik.

  • Will Smith a Django elszabadul címszereplőjeként teljesen át akarta íratni a forgatókönyvet. Kevesebb erőszakot és több szerelmet, no meg a film végére hősies leszámolást szeretett volna... Szerencsére nem jött be a próbálkozás.
  • Bryan Singer eredetileg Russel Crowe-t szemelte ki Rozsomák (Farkas) szerepére, ám a színésznek a Gladiátorban egy farkas volt a páncélján, és nem akart megint egy "farkasos" szerepet. Érdekes indok.
  • A Szellemirtók balfék könyvelője, Louis Tully ma elképzelhetetlen lenne Rick Moranis nélkül, ám Ivan Reitman eredetileg John Candynek szánta a szerepet. A komikus azonban azt szerette volna, ha a figura német akcentussal beszél, és minden jelenetben két németjuhász áll az oldalán. A rendező óvatosan lerázta: "Ne haragudj, John, talán majd legközelebb."

(Forrás: Cracked)