Tom Cruise üvöltözése után máris folytatódik a Mission: Impossible 7. forgatása

Méghozzá egy új angliai helyszínen, ahol még a korábbinál is súlyosabb a koronavírus-fertőzöttség – de remélhetőleg a sztár nem hiába borult ki a múltkor nyílt színen.

Egy rövid karácsonyi szünet után a napokban máris folytatódott a Mission: Impossible 7. forgatása, egy vadonatúj helyszínen: a Warner Bros leavesdeni stúdiójából Délkelet-Angliába, a Longcross stúdióba költözik át a stáb. A Longcross egykor a brit védelmi minisztérium tulajdonában állt, és tankokat teszteltek a területén. Korábban itt forgatták egyébként a Skyfall című Bond-mozit, a Thor: Sötét világot, A galaxis őrzőit, a közelmúltban pedig a King's Man: A kezdeteket, az Artemis Fowlt, az Úriembereket és a Halál a Nílusont.

A Longcross Surrey megyében található, ahol az országban jelenleg a legsúlyosabb a Covid-fertőzöttség, így a legszigorúbbak a szabályozások is. A forgatást ennek ellenére engedélyezték a hatóságok, de a filmeseknek nagyon szigorú rendelkezéseket kell betartaniuk. Még az sem kizárt, hogy a film sztárja és producere, Tom Cruise múltkori kirohanása már ezt a lépést készítette elő, hiszen a színész épp a járvány miatt hozott intézkedések betartását kérte számon üvöltve kollégáitól, és már akkor sokan arra tippeltek, hogy az ezt dokumentáló hangfelvétel nem véletlenül szivárgott ki, hanem azért, hogy megnyugtassák a biztosítótársaságokat, illetve példát mutassanak a többi stábnak.

Mission: Impossible – Utóhatás. Forrás: UIP-Duna Film


A vírus és a szabályok miatti nyugtalanságnak pedig minden alapja megvan, hiszen a karácsonyi ünnepek alatt tetőzött a járvány Angliában: hétfőn új rekordot értek el, napi 41 ezer 385 regisztrált esettel, miközben az elmúlt hét nap során összesen 256 ezer 220 esetet regisztráltak, ami 25,7 százalékos emelkedést jelent. A szóban forgó időszakban 3 493 ember halt meg a vírus következtében, amivel 71 ezerre emelkedett a nagy-britanniai halálos áldozatok száma.

A Mission: Impossible 7. forgatását egyszer már februárban is le kellett állítani Olaszországban a járvány első hulláma miatt, majd októberben, amikor ismét Olaszországban forgatott a stáb, megint leálltak, mivel 12 stábtagnak pozitív lett a Covid-tesztje. Egy héttel ezt követően azonban máris újra munkában voltak a filmesek, majd decemberben Nagy-Britanniába költöztek. A sok hányattatást követően a tervek szerint a forgatást az új, longcrossi helyszínen fejezik be, a filmet pedig remélhetőleg 2021. november 19-én mutatják be az amerikai mozik.


(via Variety)