Tom Cruise-zal félelmetes élmény forgatni

A Westworld színésznője, Thandie Newton (aki a Mission: Impossible második részében dolgozott együtt a gigasztárral) legalábbis ezt mesélte róla – és elég szemléletes jellemzést adott.

Legyen bárki az aktuális rendező, és legyenek mellette bármennyien a csapatban (Ving Rhamestől kezdve Sinon Peggen át Michelle Monaghanig vagy Rebecce Fergusonig), a Mission: Impossible franchise mindig is Tom Cruise személyes projektje volt, ami lehetővé teszi a számára, hogy időről időre a legextrémebb kaszkadőrmutatványokat hajtsa végre.

A Mission: Impossible 2-ben (ami sokak szerint a széria legrosszabb darabja) szereplő Thandie Newton – éppen Cruise személye miatt – kifejezetten rossz szájízzel emlékszik vissza a forgatásra.

„Annyira féltem Tomtól. Nagyon domináns személyiség.

Nagyon keményen próbálkozik, hogy kedves legyen, de érzed a nyomást. Nagyon sokat vállal, és úgy érzi, csak akkor van valami rendesen megcsinálva, ha ő csinálja meg” – mesélte a színésznő egy friss interjúban, és egy példát is említett.

Cruise és Newton a Mission: Impossible 2-ben. Forrás: UIP-Duna Film

 

„Tom elégedetlen volt a produkciómmal a közös jelenetünkben, amiben egyébként borzasztó rossz szöveget kaptam. Nagyon frusztrált lett a dologtól, és miután forgó kamerával is elpróbáltuk,

az az ötlete támadt, hogy mondjuk el inkább egymás szövegét, szóval lefilmezték úgy az egész jelenetet, hogy én voltam ő, ő pedig én. Pedig addigra már tudtam a szöveget, és ez nagyon nem segített. Nem is tudok elképzelni rosszabb megoldást: csak tovább lökött abba a rettegő és bizonytalan állapotba, amiben voltam. Igazán megalázó volt.

Áldja meg az ég! És tényleg nem hibáztatom, mert olyan átkozottul keményen próbálkozott” – ecsetelte Newton.

A színésznő azt is elárulta, hogy Cruise még karácsonyi ajándékokkal is meglepte a stáb tagjait: mindenféle szcientológus dologgal. Ő például egy afféle szcientológus Bibliát kapott, és hiába kereste benne, mitől vonz ez a vallás annyi nagyhatalmú, menő embert, nem talált rá magyarázatot. Nem Thandie Newton egyébként az egyetlen, aki kellemetlen emlékekkel távozott a Mission: Impossible 2. forgatásáról: a főgonoszt alakító Dougray Scott itt mesélt negatív élményeiről.


(via Uproxx)