Tom Hanks szerint összesen négy „egész jó filmet” fogatott élete során

A népszerű színész, Amerika kedvenc apukája újabb területen debütált: jövő májusban jelenik meg az első regénye – amellyel kapcsolatban igen visszafogottan nyilatkozott saját színészi pályájáról.

A The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece 2023. május 9-én kerül a könyvesboltokba, Hanks azonban már most mesélt róla egy csomót a People magazinnak. „A könyvem minden karaktere valami olyasmit csinál, amit én magam éltem át a forgatásokon, de filozófiai mélységű rádöbbenéseik és a fontos leckék, amiket megtanulnak, szintén innen táplálkoznak.

Még a hülyeségeiket is azok alapján a hibák alapján írtam, amiket én magam követtem el”

– vallotta be a sztár.

Hanks regényének cselekménye több évtizedet ölel fel, és sok reflexiót találhatunk majd benne az amerikai kultúra változására vonatkozóan a II. világháborútól kezdve. A sztori szerint egy amerikai katona 1947-ben hazatér a háborúból, ami nagy hatást gyakorol akkor 5 éves unokaöccsére. Amikor a fiú felnő, a hetvenes években képregényeket kezd rajzolni, és nagybátyját teszi meg egyik karakterének.

Forrás: Dominik Bindl / FilmMagic / Getty Images


A napjainkban játszódó részben pedig azt követhetjük, hogy egy rendező úgy dönt, filmre viszi a nagybácsiról szóló képregényt – méghozzá nagyszabású szuperhősmozit forgatva belőle. A regény hősei között az említetteken kívül lesz egy összeférhetetlen férfi színész, egy csodálatos színésznő, továbbá természetesen a stáb további excentrikus tagjai a producertől kezdve az asszisztensekig.

„Igazából senki sem tudja, hogyan kell filmet készíteni, csak mindenki azt gondolja magáról.

Én már egy rakás filmet forgattam (és négy ezek közül egész jó lett, azt hiszem),

és még mindig le vagyok nyűgözve attól, ahogy egy mozi végül összejön. Ahogy a puszta ötlet eljut odáig, hogy kibontakozzon a vásznon, annak az egész folyamata kész csoda” – nyilatkozta Tom Hanks, akinek egyébként a The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece ugyan az első regénye, de 2017-ben megjelent már tőle egy Uncommon Type című novellagyűjtemény, ami nagyon jól fogyott. A színész az interjúban nem árulta el, melyik lehet az a négy film, de egy évvel ezelőtt egy podcastban már elmondta, melyik három filmjét szereti legjobban:

Tom Hanks három kedvenc saját filmje A számkivetett, a Micsoda csapat! és a Felhőatlasz.

Hogy melyik lehet a negyedik, arról csak találgatni tudunk.


(via People)